Sainz: Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz csalódott, mert úgy érzi, egy hatalmas lehetőséget szalasztottak el a legutóbbi, szingapúri versenyhétvégén.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz csalódott, mert úgy érzi, egy hatalmas lehetőséget szalasztottak el a legutóbbi, szingapúri versenyhétvégén.

Az ifjú spanyol a 6. helyről vágott neki az éjszakai versenynek, ám rögtön a rajt után összeütközött Nico Hülkenberggel, és bár folytatni tudta a küzdelmet, a 7. körben a stewardok utasítására kénytelen volt a bokszba hajtani, hogy megjavítsák sérült autóját.

Sainz végül a kinetikus energia-visszanyerő rendszer (MGU-K) hibája miatt lelassult és visszacsúszott a 14. helyre – a pontszerzés tehát elúszott számára.

„Nagy lehetőség volt” – mondta a Toro Rosso versenyzője a Motorsport.com című internetes lapnak. „Amikor ilyen jó autód van és ilyen remekül alakul a hétvége, és minden tökéletesen megy, akkor nagy fájdalom, ha a versenynapon mindent elveszítesz – mert jó úton haladtunk egy kiváló eredmény felé.”

„De ez nem szegi kedvünket és megpróbálunk visszavágni.”

Sainz azt mondja, a Hülkenberggel történt rajtbaleset annak volt köszönhető, hogy mindenki próbálta kikerülni a lassan induló Max Verstappent.

„Maxnak nyilván rosszul sikerült a rajtja, én pedig lendületet veszítettem azzal, hogy próbáltam őt kikerülni” – mondta. „Aztán Fernando, Kvyat és mindenki próbálta kerülgetni egymást, és 5-en nehéz elférni egymás mellett.”

„Néhány tizedmásodpercet veszítettünk körönként a sérülés miatt, de ennek ellenére sikerült felzárkózni. Túljutottunk a baleseten, de korán ki kellett állnom a bokszba. Viszont még így is át tudtunk jutni a forgalmon, jó tempónk volt a szuperlágy abroncsokon.”

„Később viszont elveszítettük a kinetikus energia-visszanyerőt rendszert, a verseny hátralévő részét így 600 lóerővel kellett teljesíteni. És ez különösen katasztrofális volt.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!