Sainz: Hülkenberg azonnal versenyeket nyerne egy élcsapattal

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Nico Hülkenberg „rögtön” versenyeket nyerne, ha egy élcsapathoz kerülne a Forma-1-ben – mondta a német versenyző tavalyi csapattársa, Carlos Sainz.

Nico Hülkenberg „rögtön” versenyeket nyerne, ha egy élcsapathoz kerülne a Forma-1-ben – mondta a német versenyző tavalyi csapattársa, Carlos Sainz.

A rutinos versenyző eddig 156 versenyen állt rajthoz a Forma-1-ben, azonban még egyszer sem tudott felállni a dobogóra.

Hülkenberg tavaly a Renault versenyzőjeként a 7. helyen zárta a bajnokságot a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull pilótái mögött, Sainz pedig azt mondja, a német pazar formát mutatott.

„Amikor én megérkeztem a Renault-hoz [2007 végén], Nicónak nagyon erős éve volt. Évek óta nem láttam senkit olyan magas szinten teljesíteni a középmezőnyben” – mondta Sainz, aki idén már a McLaren színeiben áll rajthoz az F1-ben.

„Számomra ő egy olyan srác, aki rögtön versenyeket nyerne, ha egy Mercedest, Ferrarit, vagy Red Bullt tennének alá. De sajnos ezt önök nem láthatják, nem tudják kikalkulálni, mert a Forma-1 így működik.”

„Nico egyike azon srácoknak, akiktől rengeteget tanultam, és ezt a tapasztalatot magammal viszem a McLarenhez. Egy csapatban versenyeztem a mezőny egyik legtehetségesebb versenyzőjével.”

A Renault 2019-ben szeretne még közelebb kerülni a topcsapatokhoz, Sainz pedig reméli, sikerül is fejlődniük a franciáknak, hiszen abból a McLaren is profitálna.

„Remélem, mert az azt jelentené, hogy a motoron is javítanak, márpedig az ő motorjuk kerül a McLarenbe is, és a McLaren is elkezd lassan működni” – mondta nevetve a spanyol.

„Olyan szakemberekkel találkoztam itt, mint Nick Chester, aki a kiváló szakemberek közé tartozik, és szeretnének visszakerülni a győztesek útjára. A legjobbakat kívánom nekik. Tudom, hogy ez egy nehéz folyamat. Nem tudom, mennyi időt akarnak lefaragni, de jelenleg másfél és két másodpercről beszélünk az időmérőkön.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek