Megosztás:

Sainz: A Hungaroringet Monacóhoz tudnám hasonlítani

A legendás pályára emlékezteti a Toro Rosso pilótáit a Hungaroring.
A legendás pályára emlékezteti a Toro Rosso pilótáit a Hungaroring. © Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso versenyzői izgatottan várják már a magyar futamot, és egyetértenek abban, hogy a kvalifikáción kell a lehető legjobban szerepelniük. Carlos Sainz-ot és Daniil Kvyatot is a monacói pályára emlékezteti a Hungaroring.

Egy kicsit mind két pilóta nosztalgiázott, amikor a hétvégi nagydíjról kérdezték őket.

„Ez volt az egyik csúcspontja a tavalyi évemnek. Emlékszem, hogy a 3. szabadedzésen a 15. voltam, majd egyszer csak életem legjobb köreit futottam az intermediate gumikon.” – kezdte a spanyol.

„A Q2-ben a negyedik helyen végeztem, amit senki sem várt. Majd a Q3-ban a slickkel gurultam ki a még nedves pályára, és hatodik lettem. Nagyon élveztem!”

„A pálya tetszik, különösen az időmérőn. A versenyen nem esett, így az nem volt különösebben érdekes, mert alapvetően elég nehéz előzni. Egy kicsit Monacóhoz tudnám hasonlítani.”

A spanyol azt is elárulta, hogy sok rajongója van Magyarországon, így ide mindig szívesen tér vissza.

„Budapest az egyik kedvenc városom. Fantasztikusak a szurkolók is. Biztosan különleges hétvégénk lesz.”

A madridi még nem gondol a szabadságra, legalábbis addig nem, amíg le nem intik a futamot (illetve, míg a szezonközi tesztet nem teljesíti).

„Ez az utolsó verseny a nyári szünet előtt, de nem tervezem a nyaralást, amíg véget nem ér a hétvége. Persze, élvezem a szabadidőt, de szerencsés vagyok a munkámat illetően, és mindig várom, hogy visszatérhessek dolgozni. Ez a szenvedélyem, ami egyben szórakozás is. Igaz, vasárnap a futam után már gondolni fogok Mallorcára, a tengerpartra és a barátaimra.”

Daniil Kvyat is hasonlóan vélekedik a Hungaroringről, és 2015-ből neki is van egy meghatározó emléke.

„A pálya érdekes és tele van kihívással. Olyan, mintha Monacóban lennénk falak nélkül. Nagyon szűk. Ezért előzni is nehéz, így fontos, hogy jól szerepeljünk az időmérőn.”

„Magyarországon szereztem életem első dobogóját a Forma-1-ben. Nagyon szép emlékeim vannak arról a hétvégéről. Ide mindig jó visszajönni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Már csak egy ponttal vezet Sebastian Vettel Lewis Hamilton előtt, de a német tudja, min kell...

Hozzászólások

( komment)