Sainz: Idén még nem tudunk kitörni a középmezőnyből - F1VILÁG.HU

Sainz: Idén még nem tudunk kitörni a középmezőnyből

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, hiába fejlődtek olyan sokat idén, ez még nem lesz elég ahhoz, hogy elszakadjanak a középmezőnytől.
Carlos Sainz, McLaren MCL34

A brit istálló magabiztosan őrzi 4. helyét a konstruktőri pontversenyben, Sainz azonban szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy rövid időn belül teljesen le tudják szakítani magukról riválisaikat, és üldözőbe vehetik a három élcsapatot.

„Kétlem, hogy el fogunk tudni szakadni a középmezőnytől a szezon második felében” – fogalmazott a spanyol.

„Pár tizedet javíthatunk az autón, ami nagyszerű, de mindenkinek lesznek fejlesztései, szóval óvatosnak kell lennünk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megfelelő lépéseket teszünk, és ezekből tanulunk a következő évre. A legfőbb célunk ez az év második felére: tanulni akarunk az autóról, hogy minden a helyére kerüljön a jövő évi versenygép tekintetében.”

Sainz álláspontját osztja egyébként a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl is, aki szerint hiába a magabiztos előny a negyedik helyen, nem bízhatják el magukat.

„Láthattuk, milyen gyorsan változhat a helyzet, és milyen közel vannak a többiek a versenyeken – szóval minden a pálya vonalvezetésén, a hőmérsékleten, és az efféle dolgokon múlik” – magyarázta a szakember.

„És persze azon is sok múlik majd, hogy kinek milyen fejlesztései lesznek a szezon második felében, és ki mikor áll át a jövő évi autó fejlesztésére.”

„Persze jó, hogy előnyben vagyunk a ponttáblázaton, viszont fontos számunkra, hogy ne bízzuk el magunkat. Leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk.”

Sainz egyébként azt mondja, rendkívül biztató az, hogy a McLaren versenytempója ilyen erős volt a Hungaroringen.

„Mondták a rádión az első etapom utolsó öt körében, hogy gyorsabbak vagyunk a Ferrariknál, ez pedig mindenkit feltüzelt!” – magyarázta.

Hirdetés

„Kezdjük látni, hogy az autó gumikezelése javul, szóval ennek az etapnak az utolsó szakasza reményteli volt, ambiciózusak vagyunk, hogy tudjuk, közelebb tudunk kerülni az élmenőkhöz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!