Sainz lehet Räikkönen utódja a Ferrarinál? - F1VILÁG.HU

Sainz lehet Räikkönen utódja a Ferrarinál?

HIRDETÉS

Olasz és spanyol lapinformációk szerint Carlos Sainz lehet Kimi Räikkönen utódja a Ferrarinál, amennyiben a finn világbajnokkal nem hosszabbít szerződést a patinás olasz istálló.


Olasz és spanyol lapinformációk szerint Carlos Sainz lehet Kimi Räikkönen utódja a Ferrarinál, amennyiben a finn világbajnokkal nem hosszabbít szerződést a patinás olasz istálló.

Räikkönen szerződése az idei szezon végén jár le, és bár Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke nemrég úgy fogalmazott, maximálisan elégedettek szolgálataival, és ha ilyen teljesítményt nyújt a bajnokság további részében is, szívesen folytatják vele az együttműködést.

Ennek ellenére a Ferrari állítólag igencsak szerette volna megszerezni magának Max Verstapppent, miután azonban a holland a Toro Rossótól a Red Bull Racinghez szerződött, ez a hajó végképp elment.

A Ferrari most éppen ezért más lehetőségek után kutat, és ha hinni lehet a híreknek, Verstappen korábbi csapattársa, az ifjabbik Carlos Sainz is kiszemeltjei között van, és spanyol médiajelentések szerint az ifjú versenyző édesapja erősen lobbizik is fiáért Maranellóban.

Amennyiben Räikkönen valóban távozik a Ferraritól az idény végén, és az olasz istálló szeretné megszerezni magának Sainzot, nem lesz egyszerű dolga, hiszen a spanyolnak vélhetően hosszú távra szóló szerződése van a Red Bull-lal. Az osztrák energiaital-gyártó vállalat motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko többször is kijelentette: „Nem más csapatoknak neveljük a versenyzőinket.”

A Ferrari ráadásul Sainz szerződtetésével mondhatni ismeretlen terepre tévedne, hiszen az elmúlt időszakban, ha egy versenyző távozott Maranellóból, inkább egy tapasztaltabb versenyzőt ültettet a helyére, nem pedig egy fiatal tehetséget.

Bárhogy is lesz, úgy tűnik, Max Verstappen előreléptetésével sem szűnt meg a mozgolódás a versenyzői piacon, így könnyen elképzelhető, hogy látunk még merész értesüléseket egy-egy versenyző vagy csapat kapcsán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!