Sainz: Lehetetlen küldetés volt a Japán GP - F1VILÁG.HU

Sainz: Lehetetlen küldetés volt a Japán GP

HIRDETÉS

A tempó hiánya miatt lehetetlen küldetés volt a Toro Rosso számára a múlt hétvégi Japán Nagydíj – így nyilatkozott az olasz istálló ifjú versenyzője, Carlos Sainz.


A tempó hiánya miatt lehetetlen küldetés volt a Toro Rosso számára a múlt hétvégi Japán Nagydíj – így nyilatkozott az olasz istálló ifjú versenyzője, Carlos Sainz.

A spanyol tehetség csupán a 17. helyen ért célba Szuzukában, és csapattársa, Daniil Kvyat sem tudott pontot szerezni, ő a 13. pozícióban zárta a futamot.

A Toro Rosso az elmúlt 6 versenyen mindössze 2 pontot gyűjtött, ugyanis az évad előrehaladtával egyre nagyobb hátrányba kerül riválisaival szemben a Ferrari 2015-ös erőforrása miatt.

„A végsebességgel kapcsolatos probléma miatt nem nagyon tudsz taktikázni, mert tudjuk, hogy lehetetlen előzni” – mondta Sainz.

„Most még egy McLarent sem tudtam legyőzni, mely csapat autója 1 másodperccel lassabb a mezőnyben. Így a stratégiai rugalmasságunk is redukálódik, és lehetetlen küldetés volt az a taktika, amit mi választottunk: kint hagytak, és meg kellett volna előznöm 5 autót a végén.”

„Mindent megtettem, hogy működjön a stratégia, de a végsebességgel nem tudtunk mit kezdeni.”

Az időmérő edzésen mért adatok alapján egyébként a Toro Rosso autója volt a második leglassabb a végsebesség tekintetében – 10,4 km/h-val volt lassabb a Mercedes versenygépénél, és csak 0,6 km/h-val volt gyorsabb a McLaren autójánál.

Sainz elárulta, nagyon frusztráló volt mindez, de a Toro Rosso mindent megtesz azért, hogy javítson helyzetén.

„Ezzel tudunk dolgozni jelenleg, alkalmazkodnunk kell, meg kell oldanunk a dolgot. Ezen a hétvégén a sztenderd leszorítóerő-csomaggal mentünk pályára, anélkül, hogy negatívan befolyásoltuk volna a végsebességet. Ennek köszönhetően az időmérős tempónk javult is Malajziához képest, de a versenytempónk vélhetően gyengébb volt – ezt ki kell elemeznünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!