Niki Lauda

Sainz majdnem hányt az F1-es szezonnyitó közben

Fotó: Renault
Fotó: Renault

Gondja volt az itatóberendezéssel, emiatt pedig majdnem hányt a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj közben a Renault versenyzője, Carlos Sainz.

A spanyol versenyző a vasárnapi futam során a rádión keresztül jelentette csapatának, hogy nem érzi jól magát, közben azonban harcolnia kellett Sergio Perezzel, hogy megtartsa a 10. helyet.

Sainz végül megőrizte az utolsó pontszerző pozíciót, ám a verseny után bevallotta, nagyon nehéz dolga volt.

„A vízpumpával volt problémánk, és a verseny első 10-15 körben tolta a képembe a vizet, szóval túl sokat ittam” – magyarázta a Renault versenyzője.

„Amikor bejött a biztonsági autó, nagyon sok víz volt a gyomromban, és ugye rángattam az autót egyik oldalról a másikra [a gumimelegítés miatt – a szerk.], a kanyarokban pedig ezt nagyon éreztem, és nem éreztem jól magam.”

„Végül túléltem, amennyire tudtam, és célba értem. De nagyon kényelmetlen helyzet volt. Idén nagyon sok G-erő hat ránk, a gyomrom tele volt vízzel, rángattam az autót ide-oda… nem tudom, hogy valamilyen gyomorgörcs volt-e, de nagyon kényelmetlen volt.”

Sainz kezdetben a 8. helyen haladt a futamon, ám egy alkalommal hibázott a 9-es kanyarban, így veszített egy pozíciót Fernando Alonsóval szemben. A Renault versenyzője azt mondja, az incidens is a rosszullét miatt történt.

„Ha nem érzed magad kényelmesen, nem érzed magad jól, nem tudod a határokat feszegetni, és nem vagy 100 százalékos. És ma pontosan ez történt. Szóval félig örülök, mert legalább sikerült pontot szerezni.

„Volt a versenynek egy pontja, amikor majdnem elkezdtem hányni a biztonsági autós fázis alatt – nagyon szenvedtem.”

A Renault másik versenyzője, Nico Hülkenberg a 7. helyen végzett, így ő is pontot szerzett az idénynyitón.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek