Sainz már Malajziában a Renault autójával versenyezhet - F1VILÁG.HU

Sainz már Malajziában a Renault autójával versenyezhet

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Toro Rosso

A legfrissebb sajtóhírek szerint aláírt a Renault csapatához a 2018-as idényre a Toro Rosso versenyzője, Carlos Sainz – ezzel úgy tűnik, helyére került a kirakós első darabja, mely biztosíthatja a McLaren számára azt, hogy a francia gyártó motorjait használja a következő idényben.

A McLaren mindent megtesz azért, hogy az idei szezont követően felbontsa szerződését a Hondával. A wokingi gárda előrehaladott tárgyalások folytat a Renault-val, ám ahhoz, hogy a franciák motorokkal láthassák el a McLarent, arra lenne szükség, hogy a Toro Rosso is motorpartnert váltson, és a Hondával lépjen szövetségre.

Az Olasz Nagydíj hétvégéjén derült ki, Carlos Sainz kulcsszerepet játszik a McLaren-Renault jövőbeli együttműködésében, a Renault ugyanis jelezte, a spanyol versenyzőt szeretné azért cserébe, hogy 2018-ban a Toro Rosso helyett a McLarennek szállítson erőforrásokat.

A Motorsport.com értesülései szerint már meg is született az egyezség, így Sainz a Renault színeiben folytathatja.

Sőt, nem kizárt, hogy a spanyol versenyző már az idei Maláj Nagydíjon a francia istálló autóját vezeti majd, így Jolyon Palmer helye komoly veszélybe került.

Ha Sainz valóban a Renault-hoz szerződik a maláj versenytől kezdve, a Toro Rosso autóját vélhetően Pierre Gasly vezetheti majd a szezon hátralévő részében. Végleges döntés még nem született, de az sem elképzelhetetlen, hogy a Honda támogatottságát élvezi Nobuharu Matsushita kap lehetőséget.

A Renault Sainzzal kötött egyezsége pedig megnyitja az utat a Toro Rosso számára ahhoz, hogy Honda-motorokra váltson – ezt követően pedig a McLaren is megegyezhet a Renault-val.

Úgy tudni, jövő hét elejére minden összetevő a helyére kerül, a McLaren és a Renault együttműködése pedig Fernando Alonsót is meggyőzheti arról, hogy a wokingi gárdánál folytassa 2018-ban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!