Sainz: Még nem igazán tesztelhettem a Renault autóját - F1VILÁG.HU

Sainz: Még nem igazán tesztelhettem a Renault autóját

HIRDETÉS
Fotó: Renault

A Renault versenyzője, Carlos Sainz úgy érzi, szinte még el sem kezdett tesztelni a 2018-as Forma-1-es idény előtt, így reményei szerint hasznos munkát tud majd végezni a második előszezoni gyakorláson.

A Forma-1-es csapatok első tesztjét a kedvezőtlen időjárás hátráltatta múlt héten, kedden viszont újra pályára gurul a mezőny Barcelonában.

Carlos Sainz összesen 151 kört tett meg múlt héten, a spanyol azonban úgy érzi, igazából egyetlen produktív tesztnapja volt. Az ifjú versenyző viszont úgy érzi, a Renault idei autójában rengeteg a potenciál.

„Még nem is teszteltem. Köröztem ugyan, de nem igazán kezdtem el még tesztelni az autót, nem kezdtem el a saját ízlésemre szabni, elindulni egyik vagy másik irányba” – mondta Sainz.

„Nem igazán érzem még magam otthon az autóban, de épp ezért gondolom azt, hogy nagyon sok potenciál van benne. Ha elkezdünk megfelelően tesztelni, és elindulunk a megfelelő irányba, komoly fejlődést tudok majd én is elérni, és egyre kényelmesebben érzem majd magam az autóban.”

Fotó: Renault Sport F1

Sainz múlt csütörtökön 1 perc 20,940 másodperces időt ért el a közepes keverékű gumikkal, és elmondása szerint az R.S.18-as versenygép jól boldogult ezzel a keverékkel.

„Az, hogy működésre tudtuk bírni a közepes keveréket, pozitív jel. Nem sok csapat dolgozott velük, nekünk viszont sikerült egy remek hosszú etapot megtenni vele. A balansz még nem az igazi, sokat tudunk még fejlődni úgyhogy türelmesen várom a következő tesztet.”

Sainz tavaly év közben csatlakozott a Toro Rossótól a Renault-hoz, elmondása szerint pedig a szezon utolsó versenyei sokat segítettek neki abban, hogy beilleszkedjen.

„Az utolsó négy versenyen megismerhettem mindenkit a Renault-nál, és visszajelzéseket tudtam adni a tavalyi autóval kapcsolatban. Most pedig már csak tesztre van szükségem, hiszen a versenyek nem olyanok, mint a tesztek. Ami azt illeti, édesapám mindig azt mondta, hogy a tesztelés az, ahol megnyerheted a versenyeket! És nem igazán volt még lehetőségem arra, hogy teszteljem az autót.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!