Megosztás:

Sainz: Nagyon meggyőzőek a Renault fejlesztései

Sainz jövőre csapatot vált - a Renault versenyzője lesz.
Sainz jövőre csapatot vált - a Renault versenyzője lesz. © Scuderia Toro Rosso

Izgatottan várja már a 2018-ban rá váró kihívásokat Carlos Sainz, aki a következő idényben már a Renault gyári csapatának versenyzőjeként bizonyíthat.

A spanyol versenyző a minap egy interjúban elárulta, optimistán várja már az új kalandot, hiszen elmondása szerint igazán meggyőző az a fejlesztési ütem, amit a Renault már az idei szezon során is produkál.

„Láttam, hogy sokszor volt úgy, hogy a Renault volt a negyedik leggyorsabb csapat idén” – mondta az ifjú spanyol.

„És amit szintén láttam, és ami mosolyt csal az arcomra, az a szezon során mutatott fejlesztési rátájuk, mert tudom, mennyit fejlesztettek, és mennyi energiát fektettek mindenbe. Szorosan figyelemmel kísérem őket, hiszen ugyanazt a motort használják, mint mi a Toro Rossónál. Szóval látom azt a fejlődést, amit elértek.”

Sainz hozzátette, mivel a Renault egy gyári csapatot szerepeltet az F1-ben, óriási lépés számára az, hogy náluk versenyezhet jövőre.

„Azt gondolom, ha egy versenyző egy gyári csapathoz szerződhet, az kétségkívül egy előrelépés a pályafutásában – hiszen a része lehet egy komoly szervezetnek, nemcsak a motorsportban, hanem egy autógyártó vállalat vonatkozásában is.”

„És a Renault egy olyan gyártó, mely világbajnok akar lenni. Rövid- illetve középtávon erre törekednek, és hisznek abban, hogy én hozzásegíthetem őket ehhez.”

„Nehéz lépés lesz a következő, ezért is szeretném segíteni őket 2018-ban. Hogy ez a negyedik vagy harmadik hely megszilárdítását jelenti-e, nem tudom, még nem beszéltünk erről.”

„Szeretnék annyi pontot szerezni, amennyit csak lehet, és Nicóval [Hülkenberg] közösen hozzá akarom segíteni őket a következő lépés megtételéhez.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az Aston Martin lesz a Red Bull Forma-1-es csapatának névadó támogatója a 2018-as évadtól kezdve...

Hozzászólások

( komment)