Sainz nagyon örül, hogy a McLarenhez szerződött - F1VILÁG.HU

Sainz nagyon örül, hogy a McLarenhez szerződött

HIRDETÉS
A Brazil Nagydíjon megszerezte első dobogós eredményét, és az összetett pontversenyt a 6. helyen zárta 2019-ben Carlos Sainz. A spanyol pilóta úgy érzi, remek döntést hozott, hogy a Renault-tól a McLarenhez szerződött.
Carlos Sainz, McLaren MCL34

Sainz honfitársa, Fernando Alonso helyét vette át a McLarennél az idei szezonban, és bár a wokingi gárda sokat szenvedett tavaly, előrelépésként élte meg pályafutásában a csapatváltást.

A McLaren versenyzője nemrég egy interjúban arról beszélt, már kezdettől fogva jó érzésekkel töltötte el a wokingi gárda projektje, és nagy öröm volt látni azt, hogy a kemény munka az idei szezon során elkezdett kifizetődni.

„Jó érzéseim voltak, amikor a McLarenhez szerződtem, habár a dolgok 2018 végén még nem tűntek túl ígéretesnek. Sok mérnökkel, sok emberrel beszélgettem – Zakkel [Brown] és a többiekkel, és nem tudom, miért, de a projekt maga valahogy jó érzésekkel töltött el” – fogalmazott a spanyol tehetség.

„Nem tudom, hogy ennek köze van-e a jó eredményekhez, de ezt a pozitív rezgést sikerült nagyon hamar eredményekre alakítani, és a McLaren sokat változtatott a megközelítésen, illetve komoly változások történtek a csapat szerkezetében is.”

Sainz azt mondja, a McLarennél minden adott ahhoz, hogy tovább fejlődjenek, és ezt a csapatmorál is kiválóan tükrözi.

„Megszereztük a 4. helyet a konstruktőri versenyben, sok év után meglett az első dobogó, és hirtelen úgy tűnik, nagyon jó döntés volt csatlakozni a McLarenhez. Nagyon elégedett vagyok, örülök, amikor látom, hogy ezek a remek szakemberek ilyen magas szinten teljesítenek, és ennyire éhesek és motiváltak a fejlődés iránt.”

Arra a kérdésre, hogy utólag hogyan vélekedik arról, hogy a Renault-tól a McLarenhez szerződött, Sainz így felelt: „Nyilvánvalóan nagy elégedettséggel tölt el!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!