Sainz: Nem Verstappen távozása miatt lettem jobb - F1VILÁG.HU

Sainz: Nem Verstappen távozása miatt lettem jobb

HIRDETÉS

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, nem Max Verstappen távozása jelentette fordulópontot számára 2016-ban.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, nem Max Verstappen távozása jelentette fordulópontot számára 2016-ban.

Sainz hazai versenyét, a Spanyol Nagydíjat követően kezdett el igencsak jó teljesítményt nyújtani – épp azt követően, hogy addigi csapattársát, Verstappent előléptették a Red Bull Racinghez.

Bár sokak szerint ez jelentette a fordulópontot Sainz teljesítményében, az ifjú spanyol nem így vélekedik.

„Ez egy olyan kérdés, melyet rendre feltettek nekem egész évben. Tudom, hogy amint Max távozott, én elkezdtem jól teljesíteni, de akkor is úgy gondolom, hogy nem változott volna semmi, ha marad” – mondta a spanyol.

„Ha Max előttem is végez, 6. vagy 7. lettem volna Spanyolországban, és szerintem Monacóban a dobogóért, Kanadában a 8. helyért harcolhattam volna akkor is.”

Sainz hozzátette, összességében nagyon elégedett az elmúlt idénnyel, hiszen a kiábrándító 2015-ös év után meg tudta mutatni, mire képes.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a 2016-os idény alakult, és úgy érzem, teljesen más versenyző voltam, mint 2015-ben, úgy az eredmények, mint az érzés szempontjából.”

„Teljesen más érzés a Forma-1-ben lenni most, mint 2015-ben. Büszke vagyok erre, mert ez az, amit akartam.”

„2015-ben valószínűleg egy nagyon frusztrált versenyző voltam a rengeteg műszaki probléma miatt, hiszen nem tudtam kihozni magamból mindent. Idén pedig elkezdtem megmutatni, mire vagyok képes.”

Hirdetés

„Spanyolországban valami megváltozott, megszűntek a műszaki gondok, a rossz kerékcserék, és az olyan dolgok, melyek nem miattam következtek be. Hirtelen minden megváltozott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!