Megosztás:

Sainz: A Red Bull mindent megad, de ha kell, el is veszi

Sainz sajnálja, hogy volt csapattársa nem kap több lehetőséget a Red Bulltól.
Sainz sajnálja, hogy volt csapattársa nem kap több lehetőséget a Red Bulltól. © Scuderia Toro Rosso

Carlos Sainz nagyon sajnálja, hogy a Red Bull úgy döntött, megválik Daniil Kvyattól, és nem ad számára több esélyt a Forma-1-ben.

A Red Bull nyolc év után döntött úgy, hogy Kvatot kirúgja a programjukból – az orosz pilóta most a Williamsszel és a Sauberrel tárgyal az esetleges folytatásról.

„Nem semleges számomra ez a dolog, mert Dany nagyon közel állt hozzám a gokartos idők óta” – nyilatkozta Kvyat volt csapattársa, Sainz.

„Ugyanazon a napon csatlakoztunk a Red Bull programjához 2009-ben, 2010-ben pedig együtt teljesítettük az első évünket. Reméltem, hogy sok-sok évig együtt leszünk a Forma-1-ben is, így bízom benne, hogy hamarosan viszontlátjuk.”

Sainz elmondta, a Red Bullnál hatalmas nyomás helyeződik a versenyzőkre, hiszen a vezetőség elvárja a teljesítményt, és ha ezt nem látják, könyörtelenül megválnak a pilótáktól.

„Talán ez a legkeményebb hely itt. A legtöbbet adhatja neked, de mindent el is vehet, amit adott. Nélkülük nem lett volna esélyünk F1-es autót vezetni és az F1-ben versenyezni. Ők tettek azzá a pilótává, aki ma vagyok. Ez a nyomás nélkül, ez a „nyerni kell, teljesíteni kell, hozni kell” elvek nélkül, amit Helmut Marko vall, nem tudtam volna 2014-ben megnyerni a WSR bajnoki címet.”

„Enélkül nem tudtam volna 2015-ben meglépni azt, hogy versenyző legyek, és most nem lennék Renault-pilóta sem” – mondta a spanyol.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nem volt könnyű napja Mexikóban, a Mercedes bajnoki éllovasa, Lewis Hamilton azonban végül...

Hozzászólások

( komment)