Sainz: Remélem, a McLaren még tudja, hogy kell nyerni

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Carlos Sainz bízik benne, hogy a McLarennél nem felejtették el a kudarcokkal teli F1-es évek során, hogy hogyan kell nyerni – a spanyol szerint az istálló hamarosan visszatérhet régi formájához. 

A McLaren összesen 182 futamgyőzelmet szerzett a Forma-1-ben, azonban 2013 óta csak küszködik az istálló, és 2014 óta nem szereztek dobogós helyezést. Sokáig Fernando Alonso jelentette a reményt a csapat számára, azonban a spanyol sem tudott csodát tenni az autóval, és a tavalyi szezon végén elhagyta a Forma-1-et.

Az istálló idén új csapatfelállással, a Carlos Sainz-Lando Norris versenyzőpárossal áll rajthoz. Sainz bízik benne, hogy a nagymúltú istállónál teljesítménybeli változások lesznek a 2019-es szezonban. 

„Jobb eredményeket akarok látni, mint 2018-ban” – mondta Sainz. „Ők is ezt akarják.”

„Fejlődni szeretnénk a szezon során, minden téren. A McLaren tökéletesen képes erre, ezért jöttem hozzájuk. Nagyon bízom az F1 történetének második legsikeresebb csapatában” – folytatta Sainz, utalva a McLaren győzelmei számára, amellyel az istálló a Ferrari mögött áll az örökranglistán. 

„Nyertek már, szóval remélhetőleg emlékeznek rá, hogy hogyan kell győzni. Lépésről lépésre haladunk, középtávon vissza fognak térni az élre.”

„Versenyzőként és rajongóként is azt szeretném, hogy a csapat előfelé haladjon. Úgy gondolom, ki tudok alakítani egy családot a McLarennél, és el tudok majd tölteni néhány évet itt. Ez a célom most. Nagyon motivált vagyok, és nagyon várom.” 

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek