Sainz reméli, versenyképesebb lesz jövőre a McLaren - F1VILÁG.HU

Sainz reméli, versenyképesebb lesz jövőre a McLaren

HIRDETÉS
Fotó: Renault

A jövőre már a McLaren színeiben versenyző Carlos Sainz azt reméli, a wokingi istálló versenyképesebb autóval áll majd elő 2019-ben, mint idén.

Sainz a távozó Fernando Alonso helyét veszi át a csapatnál, csapattársa pedig az ifjú Lando Norris lesz majd.

Bár a McLaren idén már nem a Honda, hanem a Renault erőforrásait használja az F1-ben, a patinás brit csapat teljesítménye továbbra is kiábrándító.

Sainz mindazonáltal reméli, a McLaren teljesítménye feljavul, így jövőre már sokkal jobb eredményekért harcolhatnak.

„Optimistának kell lennem, mert ilyen a természetem. De tényleg optimista vagyok, mert azt gondolom, a McLaren rengeteget tanult idén” – fogalmazott a jelenleg még a Renault-nál versenyző spanyol.

„Ugyanazt a motort használva, mint a Red Bull és a Renault, rá kellett jönniük, hogy számos területen kell változtatásokat eszközölniük. És amióta rájöttek, hogy nem elég versenyképes az autójuk, elkezdték felforgatni a csapatot.”

„Remélem, hogy ezek a változtatások már 2019-ben érzékelhetőek lesznek.”

Miközben olyan versenyzők, mint Esteban Ocon, vagy Stoffel Vandoorne az ülésükért küzdenek, Sainz helye biztossá vált az F1-ben – a spanyol azonban úgy érzi, kiérdemelte a McLaren ülését.

„Nem hiszem, hogy kiváltságos lennék – úgy gondolom, hogy megérdemeltem, nem pedig megnyertem a lottót. Ocon szintén megérdemli, hogy az F1-ben legyen, és Vandoorne is maradhatott volna a csapatnál, de a Forma-1 egy versenyképes sport, ahol nem csak rajtad múlik minden.”

Hirdetés

Sainz azt követően szerződött le a McLarennel, hogy a Renault úgy döntött, Daniel Ricciardót ülteti egyik autójába 2019-re.

„Nos, nem kell sokat magyarázni, ha Ricciardóról van szó. Az, hogy egy olyan versenyző, mint Ricciardo, bizalmat szavaz a Renault-nak, nagyon komoly üzenet, és a Renault részéről is egy nagyon intelligens lépés.”

„Ami engem illet, az én sorsom leginkább a Red Bull-lal való egyeztetéseken múlt, a Renault pedig nem igazán akart várni.”

„A McLarennél most nem a világbajnoki címekért folyik a küzdelem – a felzárkózásért dolgozik a csapat, és azért, hogy újra közel kerüljünk a mezőny elejéhez. Ezért két jó versenyzőre van szükség, aki annyi pontot gyűjt, amennyit csak lehet.”

„Habár a tapasztalatom miatt én lehetnék az 1-es számú, mindketten a maximumot nyújtjuk majd, hogy a McLaren felkapaszkodjon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!