Sainz sokat vár a Renault motorjaitól jövőre - F1VILÁG.HU

Sainz sokat vár a Renault motorjaitól jövőre

HIRDETÉS

Carlos Sainz biztos benne, a Renault motorjait használva csapata, a Toro Rosso 2017-ben képes lehet arra, hogy a konstruktőri ötödik helyért szálljon harcba.


Carlos Sainz biztos benne, a Renault motorjait használva csapata, a Toro Rosso 2017-ben képes lehet arra, hogy a konstruktőri ötödik helyért szálljon harcba.

Az olasz istálló idén a Ferrari 2015-ös erőforrásaival versenyzett a Forma-1-ben, és végül a hetedik helyen zárt a konstruktőri értékelésben.

A Toro Rosso jövőre testvércsapatához, a Red Bull Racinghez hasonlóan már újra a Renault motorjait használhatja, Sainz pedig azt reméli, ez nagy lendületet ad majd nekik.

“A Renault nagyon versenyképesnek tűnik a motort tekintve” – mondta a spanyol tehetség a motorsport.com című internetes lapnak.

“Szóval pozitívak az érzéseim, és úgy vélem, hogy amennyiben James [Key] és csapata ugyanilyen jó munkát tud végezni egy tisztességes motor mellett, a csapat előreléphet jövőre.”

“A Toro Rosso az elmúlt pár évben már megmutatta, hogy a kasztnija elég jó tud lenni az 5. helyhez, és ez lesz a célunk. Csak eddig nem volt meg hozzá a kellő csomag.”

Sainz hozzátette, noha nem voltak motorfejlesztéseik, a csapat a legtöbbet hozta ki a 2016-os idényből.

“Azt gondolom, ez hihetetlenül nagy pozitívum volt idén, főleg Barcelona után alakultak jól a dolgok, amikor elkezdtünk nagyon erős eredményeket produkálni. És még a szezon második felében is szereztünk két 6. helyet, és 16 pontot. Az év fénypontjai számomra minden bizonnyal Austin és Brazília voltak.”

“Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen keményen nyomták a szezon második felében is, noha a motiváció nem feltétlenül volt a megfelelő szinten.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!