Megosztás:

Sainznak nincs magyarázata a pénteki balesetre

Sainz a nyitóedzésen törte össze csúnyán az autóját.
Sainz a nyitóedzésen törte össze csúnyán az autóját. © Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, nem tud magyarázatot adni arra, miért törte össze autóját a Forma-1-es Japán Nagydíj első szabadedzésén, azt azonban elismeri, ő hibázott.

A spanyol pilóta a nyitótréning első felében, körülbelül 40 perc után törte össze autóját Szuzukában, amikor a hajtűkanyar kijáratánál az megcsúszott alatta, és nagy sebességgel vágódott a gumifalnak.

Sainz szerencsére sértetlenül megúszta a bukást, és bár autója csúnyán összetört, a Toro Rosso szerelői a második edzésre össze tudták rakni – igaz, a kedvezőtlen körülmények miatt az ifjú versenyző mindössze 1 kört tett meg.

„Ez egy olyan baleset volt, amelyre nem igazán van magyarázat” – mondta sajnálkozva a Toro Rosso pilótája.

„Hibáztam, az kétségtelen, és ez egy olyan baleset volt, amit nem szeretnék megismételni a jövőben. A szerelők másfél-két óra alatt összerakták az autót. Fantasztikus munkát végeztek, gratulálok hozzá. Ez is jól mutatja, mennyire elkötelezettek, és ezt én rendkívül nagyra értékelem.”

Sainz egyébként a mezőny végéről rajtol majd a vasárnapi versenyen, miután új erőforráselemeket kapott a japán hétvégére.

„Egy ideje már tudtam erről” – mondta Sainz. „Megpróbálok némi gumit spórolni majd a futamra, hogy a lehető leggyorsabb versenyt fussam.”

„Emiatt a szombati nap nem lesz szokványos számomra, főleg a hosszú etapokra gyúrunk, hiszen nem számít, hogyan teljesítek az időmérőn, az utolsó helyről indulok majd.”

„Szóval megpróbálok megbizonyosodni arról, hogy lesz néhány gumim a versenyre.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Délelőtt még száraz pályán róhatták a köröket a Forma-1-es versenyzők Szuzukában, délután...

Hozzászólások

( komment)