Saját magával szúr ki a Ferrari? Keményebb büntetés is várhat Vettelre! - F1VILÁG.HU

Saját magával szúr ki a Ferrari? Keményebb büntetés is várhat Vettelre!

HIRDETÉS
Akár komolyabb büntetésre is számíthat Sebastian Vettel, ha csapata, a Ferrari a Kanadában történtek felülvizsgálatát kéri – ezt mondja a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff.
Fotó: Scuderia Ferrari

Vettelt a montreali versenyen 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, mert kicsúszását követően „veszélyes módon” tért vissza a versenypályára, „kitérő manőverre” kényszerítve ezzel az őt üldöző Lewis Hamiltont.

A Ferrari nemrég megerősítette, nem fellebbez a versenybírók döntése ellen, ám fontolgatja, hogy a Kanadában történtek felülvizsgálatát kéri – erre akkor van lehetősége, ha új bizonyítékok merülnek fel.

Toto Wolff szerint viszont a dolog fordítva is elsülhet: akár nagyobb büntetést is kiszabhatnak Vettelre!

„A büntetést nem lehet megúszni” – mondta a Mercedes-főnök az Österreich című lapnak.

„A legrosszabb forgatókönyv az lehet, ha a stewardok felülvizsgálják a dolgot, és az adatokat megnézve úgy találják, hogy nagyobb büntetésre van szükség.”

„Beszéltem Mattia Binottóval [a Ferrari csapatfőnökével – a szerk.], és ő úgy gondolja, hogy ami történt, az nem ér 100 százalékban büntetést. De szerintem viszont ő 100 százalékban téved.”

„Tény, hogy Vettel kicsúszott a pályáról, belenézett a tükörbe, és elkezdte Lewist a fal felé tolni. Ha Lewis nem fékez, ők ketten összeütköznek. Ezért büntettek a stewardok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!