Fotó: Bahrain GP
Hírek

Sajtóhír: Alonso a Ferrarival tárgyal

Valószínű, hogy csak a spanyol sajtó álmodozik erről, mindenesetre a minap felütötte fejét a pletyka, mely szerint Fernando Alonso Barcelonában titkos egyeztetésen vett részt a Ferrari Forma-1-es csapatával.

A kétszeres világbajnok 2010 és 2014 között volt a Ferrari versenyzője a száguldó cirkuszban, ám miután megelégelte a sikertelenséget, illetve egészen pontosan azt, hogy nem tudott bajnoki címet nyerni a csapattal, távozott, méghozzá a McLarenhez.

Alonso továbbra is a brit istállót erősíti, az elmúlt évek azonban kiábrándítóan alakultak számára, és egyelőre idén sem volt esélye arra, hogy a dobogós eredményekért harcoljon.

A spanyol Diario Gol című lap szerint a továbbra is Alonso útját egyengető Flavio Briatore pedig mindent megtesz azért, hogy a 36 esztendős versenyző újra a Ferrari pilótája legyen.

A maranellóiak jelenleg a Sebastian Vettel – Kimi Räikkönen kettőssel vesznek részt az F1-es küzdelmekben, utóbbi versenyző szerződése azonban a szezon végén lejár, és jó esély van rá, hogy távozik a Ferraritól.

A fent említett lap szerint Alonsóék a Spanyol Nagydíj helyszínén, Barcelonában össze is ültek a Ferrari vezérkarával.


Az F1VILÁG véleménye:

Bár Alonso visszatérése a Ferrarihoz kétségkívül nagy szenzáció lenne, mi a magunk részéről nem sok esélyt látunk arra, hogy a csapatváltás bekövetkezik.

Ha Sebastian Vettel – aki épp a minap beszélt arról, mennyire megfogta az isten lábát Räikkönennel – el is fogadná, hogy Alonso legyen a csapattársa, a ferraris szerződés kétségkívül akadályt gördíthetne Alonso elé abban, hogy rajthoz álljon az Endurance-világbajnokság (WEC) versenyein.

Márpedig a spanyol egy szezonra szóló szerződést írt alá a Toyotával, melyet 2019 júniusáig kell kitöltenie.

Bár egy Vettel – Alonso páros izgalmasnak hangzik, érdemes komoly fenntartásokkal kezelni az erről szóló sajtóhíreket.

Szólj hozzá!