Sato egyelőre nem reménykedik F1-es bemutatkozásban - F1VILÁG.HU

Sato egyelőre nem reménykedik F1-es bemutatkozásban

HIRDETÉS

Egyelőre még nem lát esélyt a Forma-1-es debütálásra a Sauber színeiben pénteken tesztelő Kimiya Sato.


Egyelőre még nem lát esélyt a Forma-1-es debütálásra a Sauber színeiben pénteken tesztelő Kimiya Sato.

A japán tehetség jelenleg az Auto GP sorozatban versenyez – abban a szériában, melyben Kiss Pál Tamás is érdekelt –, és jelenleg élen áll a bajnoki összetettben.

A Honda visszatérésével 2015-ben Japán ismét felkerül a Forma-1 térképére, a nemzetnek azonban jelenleg nincs aktív pilótája a száguldó cirkuszban.

Bár Sato a Sauberrel tesztel a héten, egyelőre nem lát esélyt arra, hogy a következő években a svájci kiscsapat versenyzője legyen.

„Még túl korai megmondani, hogy ez a teszt egy hosszabb partnerkapcsolat kezdete-e a Sauberrel” – mondta a japán versenyző az AUTOSPORT-nak.

„Természetesen nagyon boldog lennék, ha lehetőséget kapnék még több Forma-1-es tesztre, de egyelőre nem tudok megerősíteni semmi ilyesmit.”

„Azt hiszem, legalább a legjobb három között kell végeznem az Auto GP-ben a szezon végén. Jövőre a cél az, hogy továbbra is együléses autóval versenyezzek. Persze szeretnék feljebb lépni, az volna ideális, ha Európában maradhatnék.”

Sato először vezethet majd Forma-1-es versenyautót Silverstone-ban – az ifjú versenyző egyelőre elképzelni sem tudja, mennyire lesz gyors a Sauber versenygépbe.

„Szerintem a Forma-1 egy teljesen más világ. Azt gondoltam, úgy 10 másodperccel leszünk gyorsabbak, mint az Auto GP-ben, de amikor ránéztem az időeredményekre, azt láttam, hogy 16 másodpercről van szó. Egyelőre nehéz elképzelni, milyen érzés lesz vezetni az autót, és mennyire lesz gyors.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!