Sato nem tudja bevásárolni magát a Toro Rossóba

Takuma Sato bízik abban, hogy az e heti teszteken mutatott teljesítményével meggyőzte a Toro Rosso vezetését arról, hogy van helye az F1-ben, ugyanis elmondása szerint nincs elég pénze ahhoz, hogy bevásárolja magát a csapatba.

Takuma Sato bízik abban, hogy az e heti teszteken mutatott teljesítményével meggyőzte a Toro Rosso vezetését arról, hogy van helye az F1-ben, ugyanis elmondása szerint nincs elég pénze ahhoz, hogy bevásárolja magát a csapatba.

A Red Bull fiókcsapata a héten több versenyzőnek is tesztelési lehetőséget biztosított a spanyolországi Barcelonában, ahol Sebastien Bourdais mellett Sebastien Buemi és Takuma Sato is beülhetett az egyik STR3-as modellbe.

A japán pilóta kiválóan teljesített, és az összesített eredmények alapján ő volt az STR második leggyorsabb versenyzője, mindössze Bourdais tudta megelőzni a zárónapon.

Mivel egyes források szerint a Toro Rosso olyan versenyzőt szeretne alkalmazni a jövő évben, aki pénzt tud hozni a csapathoz, Sato elmondta, azon van, hogy személyes szponzort találjon magának.

“Tényleg nincs készpénzem” – mondta a japán pilóta. “Nagyon örülnék annak, ha személyes szponzort tudnék hozni magammal, mert azzal hozzájárulhatnék az istálló költségvetéséhez, mellyel erősebbé válna a csapat. Viszont annyi pénzem nincsen, hogy ülést vásároljak.”

“Természetesen tárgyalásban állunk minden lehetséges személyes szponzorral, azonban tényleg nem tudom. Azért vagyok itt, hogy vezessek, és azon vagyok, hogy a lehető legjobb munkát nyújtsam a pilótafülkében” – folytatta Sato, aki bízik a legjobbakban.

“Egyelőre nem tudom, miként alakul a jövő. Nem tudok választ adni arra a kérdésre, hogy mik az esélyeim 2009-re. Én minden tőlem telhetőt megtettem a pilótafülkében, és a mérnökökkel való beszélgetéseim során, azonban sajnos ez nem egy olyan dolog, amit én döntök el, várnom kell, és a csapat meghozza a döntést.”

Sato az elmúlt két évben a sereghajtó Super Aguri színeiben versenyzett, egészen addig, míg a japán csapat a szezon negyedik állomásának helyet adó Spanyol Nagydíj után tönkre nem ment.

A japán pilóta elmondta, hogy bár szeretett borsot törni a nagyok orra alá a futamokon, mindig is az volt a vágya, hogy végre egy versenyképes autóval szállhasson harcban a ellenfeleivel.

“A Super Agurinál eltöltött két és fél évben voltak különleges pillanatok, azonban mindig is azt akartam, hogy egy versenyképes csomaggal versenyezhessek” – magyarázta Sato. “Most erre van némi esélyünk. Egy álmom válna valóra, ha egy ilyen környezetben és légkörben dolgozhatnék 2009-ben.”

“Kétség sem férhet hozzá, hogy ez az egyik leggyorsabb Forma-1-es versenygép, amit valaha vezethettem, azonban tiszteletben kell tartanom az összes nagyvállalatot, így nem hasonlíthatom össze direktben őket.”

“Viszont nagyon élveztem a vezetést, és megtiszteltetés volt számomra, hogy ezzel a csapattal dolgozhattam” – tette hozzá a japán versenyző, aki fontos lehet a Red Bull számára, hiszen alkalmazásával könnyebben gyökeret verhetne a japán piacon.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!