A Sauber biztos benne, megoldja problémáit a Honda - F1VILÁG.HU

A Sauber biztos benne, megoldja problémáit a Honda

HIRDETÉS
JFX2619

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn biztos benne, nem jelent majd visszalépést csapata számára, hogy 2018-tól a Honda erőforrásait használják a Forma-1-ben.

A megállapodást múlt hétvégén, az Orosz Nagydíj helyszínén jelentették be, így a Sauber és a Ferrari közti hosszú távú partnerség az idei szezon végén véget ér.

Bár a Honda-motorokkal rengeteg problémája volt a McLarennek 2015 óta, a Saubernél hisznek abban, hogy jó döntést hoztak.

„Senki sem tudja, mit hoz a jövő. Abszolút biztosak vagyunk abban, hogy a Honda előrelépéseket tesz majd, és megoldja gondjait. Meggyőződésünk, hogy ez meg fog történni” – mondta Kaltenborn a Motorsport.com című internetes lapnak.

„2014-ben is hasonló helyzetben voltunk, amikor nagy különbség volt a motorok versenyképessége között. Viszont nem volt okunk kérdéseket feltenni, vagy kritizálni, mert tudtuk, hogy a Ferrari mindent megtesz, és így is történt. Ilyen dolgok megtörténnek.”

„Senki sem tudja, mi lesz fél év múlva, és úgy érezzük, hogy ez egy remek lehetőség számunkra.”

Kaltenborn hozzátette, nehéz döntést kellett meghozniuk, hiszen a Ferrarival egy hosszú partnerség ér véget újra. A felek 1997 és 2005 között is együtt dolgoztak már, majd 2010-ben ismét szövetségre léptek. Idén a svájci kiscsapat a Ferrari tavalyi motorját használja az F1-ben.

„Nem könnyű lépés. Ha megnézzük, min mentünk keresztül, és főleg azokkal az emberekkel, akik már régóta ott dolgoznak a Ferrarinál, akkor bizony van egy érzelmi oldala is a váltásnak.”

„Talán könnyűnek hangzik befejezni, de a Ferrari nagyon segítőkész volt, főleg azután, hogy a csapatot visszavásároltuk a BMW-től – mert voltak nehéz időszakok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!