A Sauber főnöke szerint nem fog bénán kinézni az F1 2018-ban

Fotó: Scuderia Toro Rosso
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Carlos Sainz of Scuderia Toro Rosso and Spain during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 9, 2017 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images), girl grid girl

Bár rengeteg kritika érte a Forma-1 tulajdonosát, a Liberty Mediát közelmúltbéli döntései kapcsán, a Sauber csapatát irányító Frederic Vasseur szerint a királykategóriának nem ártanak ezek a változtatások.

A sportág tulajdonosa múlt héten jelentette be, hogy 2018-tól kezdve már nem láthatunk csinos rajtrácslányokat a versenyek előtt – a helyüket gyerekek veszik majd át, akik így testközelből figyelhetik majd meg, hogyan készülnek fel hőseik az F1-es futamokra.

A Liberty Media emellett egy másik változást is bejelentett nemrég: módosít az európai versenyek kezdési időpontján, így a futamok idén már nem 14 órakor, hanem 15 óra 10 perckor rajtolnak.

Ezen döntéseket komoly kritikák érték a Forma-1 rajongói, valamint résztvevőinek köréből, ráadásul a 2018-ban már kötelezően használatos Halo is jelentős mértékben megosztja a száguldó cirkusz világát.

Frederic Vasseur, a Sauber csapatfőnöke mindazonáltal azt mondja, ettől még nem lesz rosszabb a Forma-1.

„A rajtrácslányokat rajtrácsgyerekek váltják, és nekem tetszik az ötlet” – mondta a szakember a Blick című svájci lapnak.

„A Halo pedig a biztonságról szól, és egy komoly baleset esetén nagyon hálásak leszünk neki.”

Arra a kérdésre, hogy a Liberty Media a Forma-1 DNS-én változtat-e intézkedéseivel, Vasseur így felelt: „A pályán eddig semmi sem változott. Ez csupán marketing.”

„Még az új kezdési időpontok sem állítják a feje tetejére az F1-et.”

Fotó: Sauber F1 Team

Vasseur kitért csapata, a Sauber 2018-as várakozásaira is: a svájci istálló idén már az Alfa Romeóval közösen vesz részt a Forma-1-es bajnokságban.

„Gyorsabbak leszünk, 2017-ben viszont nagyon le voltunk maradva” – mondta.

„A középmezőnyben szeretnénk harcolni, de nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy hosszú távra szóló projekt.”

A francia szakember elárulta, 50 új szakember érkezett a hinwili csapathoz, így most már mintegy 480-an dolgoznak a Saubernél. Vasseur természetesen nagyon örül az Alfa Romeo érkezésének is.

„Azonosulni tudnak velünk, és meg akarják tartani a Saubert is, mint brandet. A BMW-s idők óta talán most először fordul elő, hogy a Sauber ilyen komoly lehetőséghez jut.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!