A Sauber főnöke szerint nem fog bénán kinézni az F1 2018-ban - F1VILÁG.HU

A Sauber főnöke szerint nem fog bénán kinézni az F1 2018-ban

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Bár rengeteg kritika érte a Forma-1 tulajdonosát, a Liberty Mediát közelmúltbéli döntései kapcsán, a Sauber csapatát irányító Frederic Vasseur szerint a királykategóriának nem ártanak ezek a változtatások.

A sportág tulajdonosa múlt héten jelentette be, hogy 2018-tól kezdve már nem láthatunk csinos rajtrácslányokat a versenyek előtt – a helyüket gyerekek veszik majd át, akik így testközelből figyelhetik majd meg, hogyan készülnek fel hőseik az F1-es futamokra.

A Liberty Media emellett egy másik változást is bejelentett nemrég: módosít az európai versenyek kezdési időpontján, így a futamok idén már nem 14 órakor, hanem 15 óra 10 perckor rajtolnak.

Ezen döntéseket komoly kritikák érték a Forma-1 rajongói, valamint résztvevőinek köréből, ráadásul a 2018-ban már kötelezően használatos Halo is jelentős mértékben megosztja a száguldó cirkusz világát.

Frederic Vasseur, a Sauber csapatfőnöke mindazonáltal azt mondja, ettől még nem lesz rosszabb a Forma-1.

„A rajtrácslányokat rajtrácsgyerekek váltják, és nekem tetszik az ötlet” – mondta a szakember a Blick című svájci lapnak.

„A Halo pedig a biztonságról szól, és egy komoly baleset esetén nagyon hálásak leszünk neki.”

Arra a kérdésre, hogy a Liberty Media a Forma-1 DNS-én változtat-e intézkedéseivel, Vasseur így felelt: „A pályán eddig semmi sem változott. Ez csupán marketing.”

„Még az új kezdési időpontok sem állítják a feje tetejére az F1-et.”

Hirdetés

Fotó: Sauber F1 Team

Vasseur kitért csapata, a Sauber 2018-as várakozásaira is: a svájci istálló idén már az Alfa Romeóval közösen vesz részt a Forma-1-es bajnokságban.

„Gyorsabbak leszünk, 2017-ben viszont nagyon le voltunk maradva” – mondta.

„A középmezőnyben szeretnénk harcolni, de nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy hosszú távra szóló projekt.”

A francia szakember elárulta, 50 új szakember érkezett a hinwili csapathoz, így most már mintegy 480-an dolgoznak a Saubernél. Vasseur természetesen nagyon örül az Alfa Romeo érkezésének is.

„Azonosulni tudnak velünk, és meg akarják tartani a Saubert is, mint brandet. A BMW-s idők óta talán most először fordul elő, hogy a Sauber ilyen komoly lehetőséghez jut.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!