Megosztás:

A Sauber igényt tartana Giovinazzi szolgálataira

Igazán kelendő lett az olasz tehetség.
Igazán kelendő lett az olasz tehetség. © Scuderia Ferrar

Szeretné megszerezni harmadik számú versenyzőnek a Ferrari ifjú tehetségét, Antonio Giovinazzit a Sauber csapata.

Az olasz tehetség nemrég vezethetett először Forma-1-es versenygépet: a Ferrari egy korábbi modelljével tesztelhetett Fioranóban, miután kiderült, hogy ő lesz az olasz istálló tartalékosa az idei szezonban.

A napokban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint Giovinazzi idén több szabadedzésen is lehetőséget kaphat majd a Ferrari partnercsapata, a Sauber színeiben, a Motorsport.com című internetes lap pedig azt írja, a svájci kiscsapat komolyan számol az ifjú tehetséggel.

A Saubernek ugyanis szüksége volna egy harmadik számú versenyzőre – főleg annak fényében, hogy Pascal Wehrlein jelenleg is orvosi felügyelet alatt áll, miután a Bajnokok Versenye nevű rendezvényen hatalmas balesetet szenvedett – bár szerencsére komoly sérüléseket nem szenvedett.

Úgy tudni, Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke egyeztetéseket folytat a Ferrarit irányító Maurizio Arrivabenével, és amennyiben sikerül megállapodniuk, úgy Giovinazzi valóban pályára gurulhat majd néhány versenyhétvégén.

Időközben szárnyra kaptak olyan hírek is, melyek szerint a Ferrari másik partnercsapata, a Haas is szívesen alkalmazná az olaszt.

„Hivatalosan még semmit sem mondhatok, de egyeztetünk” – mondta Günther Steiner csapatfőnök a Motorsport.com című lapnak.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Szinte napra pontosan 20 éve, 1997. február 14-én rántotta le a leplet MP4-12-es kódjelű...

Hozzászólások

( komment)