Megosztás:

A Sauber a nulláról kezdi az autófejlesztést

Jobbak a csapat kilátásai 2018-ra.
Jobbak a csapat kilátásai 2018-ra. © Autodromo Nazionale di Monza

Teljesen áttervezi versenyautóját a 2018-as Forma-1-es idényre a Sauber csapata – árulta el Fred Vasseur, az istálló csapatfőnöke.

A svájci kiscsapat jelenleg a konstruktőri tabella utolsó helyét foglalja el 5 ponttal, a szezon előrehaladtával pedig egyre inkább lemarad a mezőny többi csapatától.

A Sauber számára idén komoly hátrányt jelent az is, hogy a Ferrari tavalyi motorjával versenyeznek, ráadásul a tavalyi anyagi problémák az idei autó fejlesztését is jelentősen hátráltatták.

A jövő évi kilátások azonban már jobbak, 2018-ban pedig a csapat a Ferrari aktuális motorjaival szerepelhet a Forma-1-ben.

Hogy pontosan milyen technikai partnerséget alakít ki a Ferrarival a Sauber, az egyelőre még nem tisztázott, de jó eséllyel számos egyéb alkatrészt is Maranellóból kapnak majd.

„Az autó teljesen új lesz” – mondta Frederic Vasseur, a hinwili kiscsapat első embere.

„Az autónk már a szélcsatornában van, és szerintem remek munkát végzünk. Még egyeztetünk a Ferrarival való együttműködés paramétereiről, de valószínűleg kevesebb mint 20 százalékot viszünk át az idei autóból.”

„A jelenlegi autónk 2016-as, szóval ezt átvinni 2018-ra… A nulláról kell indulnunk. Ez is az oka annak, hogy sok időt tölt el a szélcsatornában a versenygép. Globális szinten teljesen más lesz az új autónk.”

Vasseur hozzátette, reméli, hogy jövőre már harcolni tudnak a középmezőny csapataival.

„Számomra a legnagyobb kihívást a vállalat méretének növelése, és az egyes részlegek teljesítményének növelése jelenti. Ha ezt sikerül megtenni, előrelépünk a rajtrácson” – magyarázta.

„Az előttünk lévő csoport nagyon szoros. Szeretném, ha ismét harcban lennénk. Minden egyes versenyen ebben a csoportban szeretnénk küzdeni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Force India csapatfőnök helyettese, Bob Fernley azt mondja, a rivális csapatok lecsúsztak...

Hozzászólások

( komment)