Sauber: Újra dobogóközelbe kerülhetünk - F1VILÁG.HU

Sauber: Újra dobogóközelbe kerülhetünk

HIRDETÉS

Nem sok választja el a Sauber F1-es csapatát attól, hogy ismét a dobogós helyekért szálljon harcba – állítja az alakulat főtervezője, Matt Morris.


Nem sok választja el a Sauber F1-es csapatát attól, hogy ismét a dobogós helyekért szálljon harcba – állítja az alakulat főtervezője, Matt Morris.

A hinwili istálló vegyes érzésekkel várhatja a világbajnoki sorozat következő állomását, a Spanyol Nagydíjat, a szezon első négy versenyén ugyanis megjárta a poklot és a mennyországot is.

Malajziában Sergio Perez a győzelemért harcolhatott Fernando Alonsóval, és végül második lett, míg Bahreinben sem ő, sem csapattársa, Kamui Kobayashi nem szerzett pontott.

A Sauber főtervezője szerint csupán kis lépést kell megtenniük előre, és újra esélyük lesz arra, hogy dobogóra álljanak.

„Nem hinném, hogy furcsaságnak számít a Malajziában elért eredmény, hiszen versenyképes tempóval rendelkezik az autónk” – magyarázta Morris.

„A malajziai, illetve a bahreini viadal között talán nagynak tűnik a különbség, de ami azt illeti, elég kicsi volt. Nem sok választja el az embert attól, hogy dobogóra álljon, vagy, hogy pontot se szerezzen.”

A szakember hozzátette, nem csak saját magukra, de ellenfeleikre is oda kell figyelni, azokkal ugyanis komolyan számolni kell a pontszerző helyekért folytatott küzdelmek során.

„Előre kell tekintenünk, ám muszáj odafigyelnünk a minket körülvevő csapatokra is, a mezőny ugyanis nagyon szoros. Miután a Williams és a Force India újra erős pontszerzőnek számít, szoros a küzdelem. Előnyünk 30 pont volt velük szemben, azonban ez jelentősen lecsökkent, így oda kell figyelnünk arra is, hogy ők mit csinálnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!