Schumacher: A csapat jobban szenved, mint én - F1VILÁG.HU

Schumacher: A csapat jobban szenved, mint én

HIRDETÉS

Kanadában sem jutott el a kockás zászlóig a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher, akit ezúttal egy hidraulikus probléma fosztotta meg a pontszerzéstől.


Kanadában sem jutott el a kockás zászlóig a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher, akit ezúttal egy hidraulikus probléma fosztotta meg a pontszerzéstől.

A német balszerencse-sorozata Montrealban tovább folytatódott, amikor 27 körrel a futam leintése előtt autójával kicsúszott a pályáról, mivel a hátsó szárny állítható terelőlapja nyitott állásban maradt.

A szerelők ugyan a kerékcsere alkalmával megpróbálták helyrehozni az elromlott DRS-rendszert, ám nem jártak sikerrel, így Schumachernek – idén ötödször – fel kellett adnia a versenyt.

„Sajnos nem sikerült problémamentesre a kanadai hétvége, egy, a DRS-rendszerrel kapcsolatos hidraulikus probléma miatt pedig ki kellett állnom a versenyből” – nyilatkozta csalódottan a német.

„Először nem igazán tudtam, mi a probléma: túlfutottam a kanyaron, áthajtottam a füvön és azt kérdeztem magamtól, mi a fene folyik itt? A csapat aztán közölte velem, mi a probléma, és láttam is a tükörben. Természetesen mindannyiunk számára nagy csalódást jelent ez az egész, de egyszerűen megtörténnek ilyen dolgok.”

„Tudom, hogy a csapat minden tőle telhetőt megtesz, éppen ezért ez az eset talán még jobban sújtja őket, mint engem. Valenciában ismét támadni fogunk majd.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg hatodikként ért célba, és elmondása szerint elégedettek lehetnek az eredménnyel.

„A hatodik hely egy tisztességes eredmény, és a bajnokság szempontjából fontos, hogy én és a csapat is pontokat szereztünk, és továbbra is következetesen teljesítünk” – mondta Rosberg.

„Nehéz volt megtalálni a ritmust a futamon, különösen a rajtnál, de a végére nem volt túl nagy a lemaradásom az élbollyal szemben. Alakulhatott volna jobban is a hétvége, egy kicsit több teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy az élen harcoljunk.”

Hirdetés

„Mindazonáltal sikerült előrelépnünk, és egyre jobban értjük az abroncsokat is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!