Schumacher a kevés tesztlehetőség miatt küszködik - F1VILÁG.HU

Schumacher a kevés tesztlehetőség miatt küszködik

HIRDETÉS

A Mercedes GP hétszeres világbajnoka elismerte, még nem sikerült hozzászoknia ahhoz, hogy nincsenek szezon közbeni tesztek a Forma-1-ben, így nem tudja, mire számítson egy-egy versenyhétvégén.


A Mercedes GP hétszeres világbajnoka elismerte, még nem sikerült hozzászoknia ahhoz, hogy nincsenek szezon közbeni tesztek a Forma-1-ben, így nem tudja, mire számítson egy-egy versenyhétvégén.

Michael Schumacher, a Mercedes GP hétszeres világbajnoka elismerte, még nem sikerült hozzászoknia ahhoz, hogy nincsenek szezon közbeni tesztek a Forma-1-ben, így nem tudja, mire számítson egy-egy versenyhétvégén.

A német versenyző 2010-es visszatérése óta nem ért el komoly sikereket a királykategóriában, idén pedig 13 ponttal kevesebbet szerzett csapattársánál, Nico Rosbergnél, és csupán a bajnoki ponttáblázat nyolcadik helyén zárt.

Schumacher a Corriere della Sera című olasz lapnak nyilatkozva elmondta, semmit sem veszített motivációjából, a tesztek hiánya azonban komoly problémákat okoz neki.

„Vannak olyanok, akik megkérdőjelezik elszántságomat. Jó volna, ha a dolgok megfelelő ismerete nélkül, kívülállóként nem mennének bele ilyen találgatásokba” – fogalmazott a sportág legsikeresebb versenyzője.

„A Forma-1-ben a múltban sem volt varázspálcája senkinek, sokat teszteltünk, ma viszont ez nem megengedett, szóval volt némi problémám a gumikkal. Egyszerűen nem tudtam megtanulni, hogy kell megfelelően bánni velük.”

„Korábban úgy utazhattam el egy versenyhétvégére, hogy tudtam, mire számítsak. Most péntekig nincs lehetőség a tesztekre, ezt a rendszert pedig még meg kell szoknom.”

A Mercedes versenyzője bevallotta, csalódott az idei év miatt, hiszen arra számított, hogy néhány alkalommal felállhat majd a dobogóra. A német legjobb eredménye ezzel szemben egy negyedik hely volt Kanadában.

„Azt gondoltam, hogy néhányszor lehetőségem lesz majd dobogóra állni. Nicóval együtt keményen dolgozunk azon, hogy javítsunk a teljesítményünkön, de egyáltalán nem aggódunk” – fejezte be mondandóját elszántan Schumacher.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!