Schumacher biztonsági okokból állt ki

Biztonsági okokból állt ki az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a Mercedes GP hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.


Biztonsági okokból állt ki az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a Mercedes GP hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.

A német versenyző a tizenegyedik helyről kezdhette meg a vasárnapi futamot, ám már az első körben balesetbe keveredett, amikor a 3-as kanyarban a toro rossós Jaime Alguersuari hátulról nekiütközött autójának.

A Mercedes defektet kapott, ami miatt Schumacher a bokszba kényszerült. A német versenyző elmondta, az autó megsérült az ütközés során, így jobbnak látták, ha inkább nem teljesítik a teljes távot.

Csatlakozz, hogy azonnal értesülj a Forma-1 legfrissebb híreiről!

„Elég jól sikerült a rajtom, előrejöttem néhány pozíciót, már Kobayashit is megelőztem, aztán az 1-es kanyarban kicsit szorossá vált a helyzet, vissza kellett vennem” – magyarázta Schumacher a BBC-nek.

„Ez még rendben volt, folytattam tovább a 3-as kanyar felé, kanyarodás közben viszont valaki nekiütközött az autó jobb hátuljának, nem ismerem a körülményeket. De ennek következtében defektet kaptam, ez pedig azt jelentette, hogy teljesen leamortizáltam a gumit és az autó padlólemezét.”

„Ennek tetejében biztos vagyok abban, hogy a felfüggesztés is sérült, mert furcsa viselkedést tapasztaltam a jobb –és bal kanyarok között. De nem érte meg, és azt gondolom, a csapat helyesen döntött, hogy biztonsági okokból behívtak és nem kockáztattak.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg sem fejezte be a futamot: a német versenyzőt Rubens Barrichello ütötte ki az évadnyitón, így a Mercedes számára kiábrándítóan indult az idény.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!