Schumacher biztos benne, az élen harcolhat

Magabiztosan várja a 2011. évi forma-1-es világbajnoki sorozatot a sportág legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher.


Magabiztosan várja a 2011. évi forma-1-es világbajnoki sorozatot a sportág legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher.

A német versenyző a SID hírügynökségnek adott interjújában a minap elárulta, nagyon elégedett a Mercedes MGP W02-es versenyautójával, és arra számít, hogy az élmezőnyben harcolhatnak majd az első versenytől kezdve. Azt azonban, hogy végül győztes autóvá válik-e az új konstrukció, egyelőre korai megmondani.

„Jó irányba haladunk. Ez egyértelmű. Idén jó eredményekre lehetünk képesek” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Ahhoz viszont, hogy megmondjam, győztes autónk van-e, előbb teljesítenünk kell néhány versenyt. Viszont jó hír, hogy az autó a legjobb helyekért lesz képes harcolni. A csapat nagyszerű munkát végzett.”

„Sokszor győztem már egy nem tökéletes autóval is, kemény csatákat követően, és minden bizonnyal ez a legnagyszerűbb élmény, de ami a legfontosabb, és amit mindig is vallottam, hogy a siker nem jön magától, meg kell dolgozni érte. Tehát ha a középmezőnyben harcolok, nem bosszantó, mert része az egésznek.”

Schumacher hozzátette, a tavalyi évben nagyon sokat tanult újdonsült csapattársától, Nico Rosbergtől, aki remekül szerepelt a sorozatban, hiszen gyakorlatilag kétszer annyi pontot gyűjtött, mint veterán kollégája. A német versenyző elmondta, idén is sokat vár honfitársától, ám természetesen szeretne előtte végezni.

„Az ember mindenkitől tanulhat valamit. Ezt mindig is mondtam, és Nico egyértelműen olyasvalaki, akitől sokat tanulhat az ember, hiszen az elmúlt évben is nagyon erős volt, és meggyőződésem, hogy 2011-ben is az lesz. És ami a statisztikát illeti, ő az eddigi legerősebb csapattársam.”

A hétszeres világbajnok természetesen szót ejtett a Red Bull regnáló világbajnokáról, Sebastian Vettelről is, aki véleménye szerint az idei év abszolút favoritja.

„A Red Bull nagyon erősnek tűnik, így Sebastian favoritként kezdheti meg a szezont” – mondta a legendás versenyző.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!