Schumacher: Boldog vagyok, hogy minden idők legjobbja az édesapám! - F1VILÁG.HU

Schumacher: Boldog vagyok, hogy minden idők legjobbja az édesapám!

HIRDETÉS
2019-ben már a Forma-2-es sorozatban bizonyíthat Mick Schumacher, sőt, nemrég bekerült a Ferrari juniorprogramjába. Az ifjú tehetség szeretne édesapja nyomdokaiba lépni.
Fotó: Formula 2

2019-ben már a Forma-2-es sorozatban bizonyíthat Mick Schumacher, sőt, nemrég bekerült a Ferrari juniorprogramjába. Az ifjú tehetség szeretne édesapja nyomdokaiba lépni.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, idén pedig a Prema színeiben már az F2-ben áll rajthoz.

Mick Schumacher nemrég egy interjúban arról beszélt, nagyon büszke arra, hogy a Forma-1 legeredményesebb versenyzőjének gyermeke lehet.

„Boldog vagyok, hogy minden idők legnagyszerűbb F1-es versenyzőjének fia lehetek” – mondta a fiatal versenyző az FIA Auto című magazinjának.

„Boldog vagyok, hogy ő minden idők legnagyszerűbb F1-es versenyzője, és csodálom őt ezért. És bár néha egy kicsit nehéz emiatt, ez van. Vannak jó és rossz oldalai is.”

„Az, hogy ennyi támogatást kapok a világ minden tájáról, nem lehet rossz dolog. Hálás vagyok ezért.”

Schumacher hozzátette, boldogan emlékszik vissza gyerekkorára, és felidézte azt a pillanatot is, amikor édesapja megkérdezte tőle, szeretne-e versenyszerűen sportolni.

„A versenyzés és a gokartozás elég szokványos dolog a családomban – mindig imádtam gokartozni édesapámmal. Nagyon jól szórakoztunk közben. Emlékszem, egyszer megkérdezte tőlem, hogy hobbiként szeretném-e csinálni, vagy inkább profi szinten.”

„Azonnal rávágtam, hogy profi szinten. Soha nem akartam mást.”

Hirdetés

Bár a 2018-as szezon nem indult simán a német versenyző számára az F3-ban, végül összeszedte magát, és magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a bajnokságot.

„Spában kezdődött az egész, és aztán a Nürburgringen megnyertem mindhárom versenyt. Teljesen világos volt, hogy elérhető a bajnoki cím. Visszatekintve talán furcsán hangzik, de a szezon során soha nem gondoltam azt, hogy a bajnoki trófea elérhetetlen – mindig meg voltam győződve arról, hogy megnyerhető.”

„Megvolt a tempónk, de mindig volt valami, ami nem alakult jól – de nagyon hittem abban, hogy meg tudjuk oldani ezeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!