Verstappen vs. Ocon

Schumacher: Boldog vagyok, hogy minden idők legjobbja az édesapám!

Fotó: Formula 2
2019-ben már a Forma-2-es sorozatban bizonyíthat Mick Schumacher, sőt, nemrég bekerült a Ferrari juniorprogramjába. Az ifjú tehetség szeretne édesapja nyomdokaiba lépni.

2019-ben már a Forma-2-es sorozatban bizonyíthat Mick Schumacher, sőt, nemrég bekerült a Ferrari juniorprogramjába. Az ifjú tehetség szeretne édesapja nyomdokaiba lépni.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, idén pedig a Prema színeiben már az F2-ben áll rajthoz.

Mick Schumacher nemrég egy interjúban arról beszélt, nagyon büszke arra, hogy a Forma-1 legeredményesebb versenyzőjének gyermeke lehet.

„Boldog vagyok, hogy minden idők legnagyszerűbb F1-es versenyzőjének fia lehetek” – mondta a fiatal versenyző az FIA Auto című magazinjának.

„Boldog vagyok, hogy ő minden idők legnagyszerűbb F1-es versenyzője, és csodálom őt ezért. És bár néha egy kicsit nehéz emiatt, ez van. Vannak jó és rossz oldalai is.”

„Az, hogy ennyi támogatást kapok a világ minden tájáról, nem lehet rossz dolog. Hálás vagyok ezért.”

Schumacher hozzátette, boldogan emlékszik vissza gyerekkorára, és felidézte azt a pillanatot is, amikor édesapja megkérdezte tőle, szeretne-e versenyszerűen sportolni.

„A versenyzés és a gokartozás elég szokványos dolog a családomban – mindig imádtam gokartozni édesapámmal. Nagyon jól szórakoztunk közben. Emlékszem, egyszer megkérdezte tőlem, hogy hobbiként szeretném-e csinálni, vagy inkább profi szinten.”

„Azonnal rávágtam, hogy profi szinten. Soha nem akartam mást.”

Bár a 2018-as szezon nem indult simán a német versenyző számára az F3-ban, végül összeszedte magát, és magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a bajnokságot.

„Spában kezdődött az egész, és aztán a Nürburgringen megnyertem mindhárom versenyt. Teljesen világos volt, hogy elérhető a bajnoki cím. Visszatekintve talán furcsán hangzik, de a szezon során soha nem gondoltam azt, hogy a bajnoki trófea elérhetetlen – mindig meg voltam győződve arról, hogy megnyerhető.”

„Megvolt a tempónk, de mindig volt valami, ami nem alakult jól – de nagyon hittem abban, hogy meg tudjuk oldani ezeket.”

 

Kapcsolódó cikkek

Alonso: Van egy tanácsom Mick Schumachernek

Fernando Alonso szerint Mick Schumachernek nincs könnyű dolga édesapja, Michael Schumacher Forma-1-ben elért eredményei miatt, éppen ezért sok tapasztalatot kell gyűjtenie karrierje kezdetén. Mick Schumacher

Íme 11 F1-es rekord, ami megdőlhet idén

43 nap múlva elrajtol az F1-es mezőny Ausztráliában: a szezon óriási izgalmakat tartogat, és jó néhány rekord megdőlhet 2019-ben – íme néhány érdekesség, amire érdemes lesz odafigyelni idén!

Friss hírek