Schumacher büszke Vettelre - F1VILÁG.HU

Schumacher büszke Vettelre

HIRDETÉS

A Mercedes GP hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher elárulta, büszke arra, hogy honfitársa, Sebastian Vettel Japánban bebiztosította második forma-1-es világbajnoki címét.


A Mercedes GP hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher elárulta, büszke arra, hogy honfitársa, Sebastian Vettel Japánban bebiztosította második forma-1-es világbajnoki címét.

A Red Bull versenyzője a királykategória történetének legfiatalabb kétszeres világbajnokává avanzsált azzal, hogy harmadikként ért célba Suzukában.

Schumacher elmondta, büszke Vettel idei teljesítményére.

„Szeretnék gratulálni Sebastiannak és csapatának, hiszen rendkívüli teljesítményt nyújtottak idén” – fogalmazott Schumacher.

„Rendkívül felemelő érzés látni, hogy ismét világbajnok lett – nagyon örülök neki és egy kicsit még büszke is vagyok.”

Schumacherhez hasonlóan a Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn is gratulált a kiváló eredményhez.

„Gratulálok Sebastiannak és a Red Bull Racingnek a második világbajnoki címhez – kifogástalan versenyzést mutatott be idén, és együtt olyan mércét tettek elénk, melyet most mi is szeretnénk megugrani, illetve túlszárnyalni” – magyarázta a szakember.

Schumacher egyébként hatodikként ért célba a Japán Nagydjíon, míg csapattársa, Nico Rosberg a szombati technikai problémák után szintén pontot szerzett, hiszen tizedik lett.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, amit ma elértünk Suzukában, hiszen maximalizáltuk az autóban rejlő potenciált és jó versenyt futottunk” – magyarázta Schumacher.

Hirdetés

„A csapat nagyszerű munkát végzett egész hétvégén, hiszen jó teljesítményt sikerült kisajtolni magunkból, ezt pedig a versenyen is kamatoztatni tudtuk. Szerintem nem számíthattunk többre, és nem is érhettünk volna el jobb eredményt ennél.”

„Örülök, hogy sikerült a pontszerzés, remekül szórakoztam, volt néhány nagyszerű előzésem is” – folytatta Nico Rosberg.

„Előzés szempontjából ez egyértelműen egyike a legnehezebb pályáknak, szóval az, hogy hátulról kellett rajtolnom, azt jelentette, hogy kemény munka vár rám. A futam előtt abban bíztam, hogy a nyolcadik, illetve a tizedik hely között végzem majd, és noha jó lett volna előkelőbb helyen zárni a futamot, így is tisztességes eredményt értünk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!