Schumacher elégedett, Rosbergnek problémái voltak - F1VILÁG.HU

Schumacher elégedett, Rosbergnek problémái voltak

HIRDETÉS

Michael Schumacher jól szerepelt, Nico Rosberg viszont problémákkal küszködött az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapján.


Michael Schumacher jól szerepelt, Nico Rosberg viszont problémákkal küszködött az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapján.

A hétszeres világbajnok elmondta, elégedett – főként a második edzés alakulásával -, hiszen az autó kiválóan működött a gyors monzai aszfaltcsíkon. A német azonban hozzátette, a pénteki eredmények ezzel együtt nem túl mérvadóak.

„Általában jók vagyunk a féktávokon, valamint a kigyorsításoknál, és ezen a pályán nincs túl sok közepes –és gyors kanyar, ahol eddig idén küszködtünk” – magyarázta Schumacher.

„A pozíciómat tekintve jónak tűnik a helyzetünk ma, és elégedett is vagyok. Viszont csak holnap tudjuk meg igazán, mi is a helyzet erőviszonyok tekintetében.”

Schumacherrel ellentétben felemás érzésekről nyilatkozott a Mercedes másik versenyzője, Nico Rosberg, aki a hibrid rendszer meghibásodása miatt sok időt töltött el a garázsban várakozva.

„Nem volt túl ideális a délutáni edzés, mivel akadt némi problémánk, legfőképp a KERS-rendszerrel a tréning elején” – mondta csalódottan Rosberg.

„Viszont a nap végére elég sok mindent tanultunk a versenyre vonatkozóan, és nagyon fontos, hogy megszokhattam a pályát. Monza sokban különbözik a többi helyszíntől, hiszen rendkívül gyors szektorok és alacsony leszorítóerejű kanyarok találhatók rajta, tehát beletelik egy kis időbe, mire az ember megtalálja a ritmust.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!