Verstappen vs. Ocon

Schumacher élesen bírálja a Pirellit

Élesen bírálta a Pirelli abroncsait a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher, elmondása szerint ugyanis azok karakterisztikája miatt egész egyszerűen nem lehet a határon autózni – természetesen az olasz gumivállalat sem maradt adós a válasszal.


Élesen bírálta a Pirelli abroncsait a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher, elmondása szerint ugyanis azok karakterisztikája miatt egész egyszerűen nem lehet a határon autózni – természetesen az olasz gumivállalat sem maradt adós a válasszal.

Schumacher a huszonkettedik helyről rajtolt vasárnap Bahreinben, és szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az 1 pontot érő tizedik helyen ért célba.

A leintés követően azonban úgy nyilatkozott, egész egyszerűen nem jó, hogy a versenyzőknek ennyire kell vigyázniuk a Pirelli abroncsaira, hogy azok egyáltalán túléljék a futamot.

„A legfőbb dolog, amivel elégedetlen vagyok, hogy mindenkinek jóval képességei alatt kell teljesítenie, és főként nem lehet határon autózni azért, mert vigyázni kell a gumikra” – mondta Schumacher a BBC Radio 5-nak nyilatkozva.

„Egyszerűen az a kérdés, hogy a gumiknak tényleg ilyen komoly szerepet kell-e játszaniuk, vagy esetleg jobb lenne, ha tovább kitartanának. Utóbbi esetében tényleg normális sebességgel lehetne versenyezni, nem úgy, ahogy a biztonsági autó köröz a pályán.”

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery ezt követően elárulta, azért is furcsállja Schumacher kirohanását, mert a német a téli teszteken elégedett volt a gumikkal.

„Csalódottan hallom ezeket a véleményeket egy olyasvalakitől, mint Michael. Mások elvégezték a munkát és működésre bírták a gumikat. A téli teszteken úgy nyilatkozott, hogy elégedett a gumikkal – úgy tűnik, mostanra megváltozott a véleménye” – mondta a szakember.

Schumacher a verseny után elmondta még, a Pirellinek át kellene gondolnia, milyen megközelítéssel fejleszti abroncsait, a felmerült problémák ugyanis túl sok versenyzőt érintenek.

„Nem vagyok elégedett a helyzettel, majd meglátjuk, mi lesz a jövőben. Ha ez egy olyan dolog volna, ami csak egy autót érint, akkor mondhatnánk azt, hogy rajtunk áll, hogy megbirkózzunk vele. De egy-két kivétellel ez alapvetően mindenkit érint. És ha a mezőny 80 százalékának problémája van, akkor a gumiszállítónak talán el kellene gondolkodnia.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Íme 11 F1-es rekord, ami megdőlhet idén

43 nap múlva elrajtol az F1-es mezőny Ausztráliában: a szezon óriási izgalmakat tartogat, és jó néhány rekord megdőlhet 2019-ben – íme néhány érdekesség, amire érdemes lesz odafigyelni idén!

Friss hírek