Schumacher: Hálás vagyok azért, hogy megélhetem az álmaimat!

Fotó: FIA F3
Fotó: FIA F3
Pazar teljesítményt nyújtva hétvégén pedig bebiztosította Forma-3-as bajnoki címét Mick Schumacher. A német tehetség azt mondja, hálás azért, hogy megélheti az álmait.

Pazar teljesítményt nyújtva hétvégén pedig bebiztosította Forma-3-as bajnoki címét Mick Schumacher. A német tehetség azt mondja, hálás azért, hogy megélheti az álmait.

Schumacher második szezonját tölti a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében, a hockenheimi második versenyen pedig bebiztosította bajnoki címet azzal, hogy a 2. pozícióban ért célba.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia 2019-ben jó eséllyel a Forma-2-es sorozatban folytatja majd a Prema színeiben.

Mick Schumacher a szombati verseny után azt monda, természetesen nagyon boldog a bajnoki cím miatt, és hálás mindenkinek a támogatásért.

„Nehéz szavakba önteni. Nagyon hálás vagyok azért, amit megélhetek most, hogy megélhetem az álmomat” – mondta a német tehetség. „Azt csináljuk, amit imádunk, és az, hogy jól tudok szerepelni benne, a legjobb érzés a világon.”

Schumacher hozzátette, a Prema csapatánál mindent megtettek azért, hogy a komoly médiaérdeklődés ellenére nyugodtan dolgozhasson. A versenyhétvégéken édesapja régi jó barátja, Peter Kaiser, illetve menedzsere, Sabine Kehm segítette.

„Van egy csapat mögöttem, és olyan emberek, akikkel el tudok menni pihenni. Ez kulcsfontosságú volt abban, hogy megbirkózzam a rám irányuló figyelemmel, és a versenyzésre fókuszáljak, illetve arra, amit imádok csinálni: a versenypályán lenni és gyors köridőket futni.”

Schumacher a szezon első felében még nem dominált a Forma-3-ban, az első 14 futam után csak a 10. helyet foglalta el a tabellán, ám Spában megtört a jég, megszerezte első futamgyőzelmét, onnantól pedig nem volt megállás számára.

„Az egész szezon során keményen dolgoztunk – a szezon elején talán nem tűnt olyan jónak a helyzet, de jelentősen fejlődtünk mindenben, amin dolgoztunk. A csapat egész évben rendkívüli támogatást adott nekem, még a mélypontok idején is.”

A szombati második versenyen Schumacher a 2. helyen ért célba, ám nem volt sima versenye – főképp a gumikkal küszködött.

„Az 1-es kanyarban túlságosan ráhajtottam a kerékvetőre [a 7. körben], rámentem a fűre, az autó pedig elkezdett csúszni. Csak a verseny közepére sikerült megtisztítani az abroncsokat, de amit elkaptam a ritmust, következetes köridőket tudtam futni. Szóval elégedett vagyok, de nagyon nem örülök azoknak a hibáknak, amiket elkövettem!”

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Mick Schumacher első F1-es tesztje

Két napot töltött el Forma-1-es versenyautó volánja mögött Mick Schumacher. A német tehetség kedden a Ferrari, szerdán az Alfa Romeo versenygépével körözött Bahreinben.

Schumacher nem számított ilyen teljesítményre az F1-es teszten

Az elmúlt napokban a Ferrarival és az Alfa Romeóval is tesztelő Mick Schumacher elárulta, nem számított arra, hogy ilyen teljesítményt tud majd nyújtani a bahreini gyakorláson – a német azt mondja, „könnyedén” tudott fejlődni mindkét versenyautó volánja mögött.

Friss hírek