Schumacher: Hihetetlen, leírhatatlan

Fotó: Formula 2
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 28: Mick Schumacher (DEU, PREMA RACING) during the Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2019 in Bahrain International Circuit, Bahrain. (Photo by Simon Galloway)
Mick Schumacher nehezen öntötte szavakba a keddi bahreini tesztnapot követően, hogy mennyire jó érzés volt vezetni a Ferrari F1-es autóját.

Schumacher januárban csatlakozott a Ferrari Versenyzői Akadémiájához, és már Bahreinben lehetőséget kapott, hogy tesztelje az SF90-es versenygépet. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia elmondta, megdöbbentette őt, hogy milyen erő van az autóban. 

A 20 éves pilóta remekül érezte magát a Ferrari csapatánál, és rengeteget tanult a nap folyamán – volt is miről, ugyanis egy F1-es autó jelentősen eltér egy Forma-2-es versenygéptől, amivel Schumacher versenyez. 

„Azt kell mondjam, az egyenesben és a kanyarokból kijövet is nagyon jól ment. Hihetetlen. Leírhatatlan. Nem lehet leírni az érzést, amikor az ember a gázra lép. Ezt ki kell próbálni. Nagyon király!” – mesélt lelkesen a német pilóta a Motorsport-Total.com című lapnak.

A kérdésre, milyen különbségeket tapasztalt az F2-es versenygéphez képest, Schumacher így felelt:

„Azt kell mondjam, a tapadás a teljes kanyarban, a fékezés a kanyaroknál, a sebesség és természetesen a teljesítmény, ahogy kigyorsítunk a kanyarokból. Valamivel könnyebb, mint egy Forma-2-es autó, így könnyebb irányítani is. Nagyon szórakoztató!

„Nagyon sokat tanultam. Ez volt az első alkalom, hogy Forma-1-es autóban ültem. A második, bocsánat. Először a Benettonban ültem. De ma jobban éreztem magam. Egész nap új dolgokat tanultam, amiket alkalmazni is tudtam. Így végül nagyon pozitív volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!