Schumacher: Hihetetlen, leírhatatlan

Fotó: Formula 2
Fotó: Formula 2
Mick Schumacher nehezen öntötte szavakba a keddi bahreini tesztnapot követően, hogy mennyire jó érzés volt vezetni a Ferrari F1-es autóját.

Schumacher januárban csatlakozott a Ferrari Versenyzői Akadémiájához, és már Bahreinben lehetőséget kapott, hogy tesztelje az SF90-es versenygépet. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia elmondta, megdöbbentette őt, hogy milyen erő van az autóban. 

A 20 éves pilóta remekül érezte magát a Ferrari csapatánál, és rengeteget tanult a nap folyamán – volt is miről, ugyanis egy F1-es autó jelentősen eltér egy Forma-2-es versenygéptől, amivel Schumacher versenyez. 

„Azt kell mondjam, az egyenesben és a kanyarokból kijövet is nagyon jól ment. Hihetetlen. Leírhatatlan. Nem lehet leírni az érzést, amikor az ember a gázra lép. Ezt ki kell próbálni. Nagyon király!” – mesélt lelkesen a német pilóta a Motorsport-Total.com című lapnak.

A kérdésre, milyen különbségeket tapasztalt az F2-es versenygéphez képest, Schumacher így felelt:

„Azt kell mondjam, a tapadás a teljes kanyarban, a fékezés a kanyaroknál, a sebesség és természetesen a teljesítmény, ahogy kigyorsítunk a kanyarokból. Valamivel könnyebb, mint egy Forma-2-es autó, így könnyebb irányítani is. Nagyon szórakoztató!

„Nagyon sokat tanultam. Ez volt az első alkalom, hogy Forma-1-es autóban ültem. A második, bocsánat. Először a Benettonban ültem. De ma jobban éreztem magam. Egész nap új dolgokat tanultam, amiket alkalmazni is tudtam. Így végül nagyon pozitív volt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Mick Schumacher első F1-es tesztje

Két napot töltött el Forma-1-es versenyautó volánja mögött Mick Schumacher. A német tehetség kedden a Ferrari, szerdán az Alfa Romeo versenygépével körözött Bahreinben.

Schumacher nem számított ilyen teljesítményre az F1-es teszten

Az elmúlt napokban a Ferrarival és az Alfa Romeóval is tesztelő Mick Schumacher elárulta, nem számított arra, hogy ilyen teljesítményt tud majd nyújtani a bahreini gyakorláson – a német azt mondja, „könnyedén” tudott fejlődni mindkét versenyautó volánja mögött.

Friss hírek