Schumacher: Ijesztően nagy a különbség!

Annak ellenére, hogy idei legjobb eredményét érte el, Michael Schumacher egyáltalán nincs megelégedve, mert elmondása szerint továbbra is ijesztően nagy lemaradásban vannak az élbolyhoz képest, amin minél előbb változtatniuk kell.


Annak ellenére, hogy idei legjobb eredményét érte el, Michael Schumacher egyáltalán nincs megelégedve, mert elmondása szerint továbbra is ijesztően nagy lemaradásban vannak az élbolyhoz képest, amin minél előbb változtatniuk kell.

Schumacher a negyedik helyen végzett a hétvégi Spanyol Nagydíjon, ahol először sikerült megvernie csapattársát, Nico Rosberget az idei évben, ám mindezek ellenére csalódottan hagyja el Barcelonát, mert a módosított W01 ugyan javult, így is hatalmas a lemaradása.

„Egy igen szórakoztató verseny volt az elejétől fogva, jóllehet tisztában voltunk azzal, hogy ha nem történik valami különleges, akkor semmi esélyünk nem lesz a dobogós helyekre” – mondta a hétszeres világbajnok, aki vérre menő csatát vívott Jenson Buttonnal.

„Izgalmas volt számomra a harc, és hogy magam mögött tudtam tartani, miután pozíciót nyertem, azonban nem vagyok elégedett, hiszen a mai napon csak védekezni tudtunk.”

„Mindössze bízni tudtunk abban, hogy valakinek megbízhatósági problémái lesznek, és így előrébb tudtunk kerülni, de egyértelmű, hogy nem így akarunk pozíciókat nyerni, nem ez a helyes módja annak, hogy előrébb végezz.”

„Az élen egyszerűen túl nagy a különbség ahhoz, hogy elégedettek legyünk a verseny után. Nagyon bízunk abban, hogy a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Monacói Nagydíjnak helyet adó utcai ring karakterisztikája jobban fog feküdni az autóinknak.”

Michael csapattársa, Nico Rosberg számára borzalmasan sikerült az egész hétvége, nem elég, hogy mind az időmérőn, mind a versenyen kikapott csapattársától, az idei évben először, de még pontot sem tudott szerezni, mellyel a második helyről visszacsúszott az ötödikre az egyéni pontversenyben.

A német versenyző bevallotta, hogy a módosított autó egyelőre nem fekszik neki, de bízik abban, hogy egyszeri esetről van szó, és csak a katalán pályán nem tudta kihozni a versenygépben rejlő potenciált.

„A versenyen szinte minden ellenem játszott, és bosszantó, hogy az idei évben először nem tudtam pontokat szerezni” – mondta. „Továbbfejlesztettük az autót, aminek javítania kellett volna a teljesítményen, de egyszerűen nem működtek nekem az újítások ezen a pályán.”

„Csalódott vagyok a hétvége miatt, és most az lesz a dolgunk, hogy megnézzük, mi ennek az oka, és miért maradtunk el a szokásos teljesítményünktől.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!