Schumacher izgatottan várja első éjszakai bevetését - F1VILÁG.HU

Schumacher izgatottan várja első éjszakai bevetését

HIRDETÉS

Michael Schumacher már alig várja, hogy pályára gördülhessen a számára teljesen ismeretlen szingapúri aszfaltcsíkon, ahol először versenyezhet este, kivilágított pályán a Forma-1-ben.


Michael Schumacher már alig várja, hogy pályára gördülhessen a számára teljesen ismeretlen szingapúri aszfaltcsíkon, ahol először versenyezhet este, kivilágított pályán a Forma-1-ben.

A Szingapúri Nagydíj 2008-ban került a versenynaptárba, mint a sportág történetének első éjszakai versenye, így a hétszeres világbajnoknak – aki 2006-ban vonult vissza – már nem volt lehetősége versenyezni az új helyszínen.

„Mindig is imádtam megismerni új pályákat, és Szingapúr nyilvánvalóan egy nagyon érdekes kaland lesz” – mondta Schumacher.

„Három okom is van arra, hogy várjam a hétvégét: egy új pálya számomra, egy utcai verseny, és ez lesz az első éjszakai megmérettetésem, amit már nagyon várok.”

„Egy új pályán vezetni soha nem volt különösebben komplikált számomra, és általában nagyon gyorsan megtanulom a vonalvezetést, és megtalálom a ritmust. Mint csapat, erősek szeretnénk lenni, és természetesen mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy a lehető legjobban szerepeljünk.”

A Mercedes GP másik versenyzője, Nico Rosberg is már alig várja, hogy ismét pályára gördülhessen Szingapúrban, ahol 2008-ban – azon a bizonyos botrányos versenyen, ahol Nelsinho Piquet szándékosan összetörte autóját, hogy győzelemhez segítse csapattársát, Fernando Alonsót – az előkelő második helyen ért célba.

„Forma-1-es pályafutásom eddigi legjobb eredményemet értem el 2008-ban Szingapúrban, mikor a második helyen végeztem, szóval szép emlékeim vannak a versenyről” – mondta.

„A pályán élvezetes vezetni, és egy igazi kihívás. Egy igazi utcai pálya, szűk, és zárt, ahol a folyamatos fékezések és kigyorsítások miatt egy pillanatig sem tudsz lazítani. Az elmúlt két versenyen eredményesek voltunk, így bízom abban, hogy tovább folytathatjuk a pontszerzést a jövő hétvégén Szingapúrban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!