Schumacher jó rajtot venne a versenyen - F1VILÁG.HU

Schumacher jó rajtot venne a versenyen

HIRDETÉS

A harmadik sorból, az ötödik helyről várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi Monacói Nagydíjon a Mercedes GP német versenyzője, Michael Schumacher.


A harmadik sorból, az ötödik helyről várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi Monacói Nagydíjon a Mercedes GP német versenyzője, Michael Schumacher.

A Forma-1 legsikeresebb versenyzője a kvalifikációt követően elmondta, nagyon örül annak, hogy a Sauber versenyzője, Sergio Perez sérülés nélkül úszta meg balesetét, mely jól mutatja, mennyit fejlődött a biztonság az elmúlt másfél évtizedben.

„Mindenekelőtt örömmel hallom, hogy Sergio úgy tűnik, rendben van – nyilvánvalóan ez a legfontosabb hír” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Az incidens Karl Wendlinger 1994-es balesetére emlékeztetett, és jól mutatja, mennyit fejlődött azóta a biztonság, különösen az oldalirányító ütközéseknél.”

Schumacher az időmérőn nyújtott teljesítményével kapcsolatban elárulta, nem számított arra, hogy az ötödik helyre kvalifikálja magát, ám elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy jó eredményre váltsa az időmérőn elért pozícióját. A hétszeres világbajnok szerint biztos, hogy a taktikán sok múlik majd.

„Ami a rajtpozíciómat illeti, profitáltam egy kicsit a körülményekből, talán a hetedik hely lett volna a reális eredmény. Mindazonáltal versenytávot tekintve az autónk jobban teljesített ezen a hétvégén, szóval egy újabb jó rajttal megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle.”

„Mint ismert, az előzés nagyon nehéz itt, szóval a dolgok főként a jó taktikán múlnak majd, különösen azért, mert a gumik tovább kitarthatnak, mint az eddigi versenyeken, és arra számítunk, hogy kevesebb bokszkiállás lesz. Azt hiszem, izgalmas verseny vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!