Schumacher kikotyogta: Átlépte az 1000 lóerőt a Ferrari!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Egy meglehetősen sokatmondó információt árult el a Ferrari 2019-es versenyautójáról a csapat színeiben kedden tesztelő Mick Schumacher.

A német versenyző Bahreinben körözhetett az olasz istálló SF90-es modelljével, a tesztnapot követően pedig nem győzte dicsérni a Ferrari idei autóját.

„Az autó rendkívül jól gyorsít ki a kanyarokból. Viszont tisztelned kell. Ha nem teszed, a több mint 1000 lóereje veszélyes lehet” – idézi Schumacher szavait az Auto Bild.

Az elmúlt években már sokszor pletykálták, a V6-os hibrid erőforrások már képesek átlépni az 1000 lóerős álomhatárt, ám nyilvánvalóan hivatalos adatokat egyik gyártótól sem kaptunk erre vonatkozóan.

Schumacher nyilatkozata viszont azt sejteti, a királykategória csapatai már könnyedén túlszárnyalják ezt.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója még az évadnyitó Ausztrál Nagydíj után fogalmazott úgy a Ferrari motorjáról, hogy „pokolian gyors”.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek