Verstappen vs. Ocon

Schumacher kirúgása elkerülhetetlen volt

Három nap alatt több dolog történt a Mercedes háza táján, mint egész évben. A hét közepén a stuttgartiak meghosszabították a Concord-szerződést és ezzel 2020-ig elkötelezték magunkat az F1-ben.


Három nap alatt több dolog történt a Mercedes háza táján, mint egész évben. A hét közepén a stuttgartiak meghosszabították a Concord-szerződést és ezzel 2020-ig elkötelezték magunkat az F1-ben.

A Mercedes részéről ez merész lépés. A gazdasági válság még mindig érezteti hatását a Száguldó Cirkuszban. Egyre kevesebb a helyszíni néző és egyre kevesebb rendező tudja gazdaságosan lebonyolítani a futamot, az F1 pedig emiatt újabb és újabb országokba ver sátrat.

A Mercedes igazgatótanácsa a monzai verseny után adott zöld utat a Forma-1-ben való további szereplésre. A folytatás feltétele volt a brit szekció három éves terve, amely Lewis Hamiltonra épített. A pénz nem számított, kerül, amibe kerül, a Mercedes fölé ígért a McLaren által ajánlott összegnek.

A csillagos márka nemcsak a brit vezetői képességeit tartotta szem előtt, hanem hogy a népszerű pilóta leigazolásával Bernie Ecclestone kasszája is megnyílik a Mercedes előtt.

Ennek érdekében beáldozták Michael Schumachert, aki egy rövid mondattal lezártnak tekintette az ügyet: „Három szép évet töltöttem a Mercedes Forma-1-es csapatnál, amely sajnos nem úgy alakult, hogy mindkét részről szerettük volna.”

A jobb jövő reményében a Mercedes technikai téren is erősít. A csapat szélcsatornáját átépítették és most már 60 százalékos modellekkel is dolgozhatnak a mérnökök és új, nagyobb teljesítményű szimulátort is kaptak Rosbergék.

A dolog érdekessége, hogy ennek megépítésében a McLaren emberei tevékenyen részt vettek.

Az már csak hab a tortán, hogy Niki Lauda is a csapathoz igazolt. A háromszoros osztrák világbajnok amolyan „problémamegoldó” lesz.

Hivatalosan a Forma-1-es csapat felügyelő bizottságának lesz az elnöke, amit annyit tesz, hogy ha kell, Ross Brawn és Bob Bell mellett segít be a csapatvezetésbe, ötleteket ad, a taktikában segít illetve jelent a Daimler igazgatótanácsának.

Az osztrák „Szuperpatkánynak” állítólag nagy szerepe volt abban is, hogy a nyár eleji mosolyszünet után a Mercedes emberei újra asztalhoz ültek Bernie Ecclestone-nal, hogy tovább tárgyaljanak a Concorde-szerződésről.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek