Schumacher közel a Ferrarihoz, már idén tesztelhet az F1-ben!

Fotó: Formula 2
Fotó: Formula 2
Olasz sajtóhírek szerint hamarosan aláír a Ferrarihoz, és már 2019-ben az olasz istálló F1-es autójával tesztelhet Mick Schumacher.

Olasz sajtóhírek szerint hamarosan aláír a Ferrarihoz, és már 2019-ben az olasz istálló F1-es autójával tesztelhet Mick Schumacher.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, idén pedig a Prema színeiben a királykategória előszobájának számító Forma-2-ben folytatja a versenyzést.

Lapértesülések szerint Mick Schumacher a napokban aláírhatja szerződését a Ferrarival, így csatlakozhat a maranellóiak juniorprogramjához, és akár már 2019-ben tesztelheti a patinás olasz csapat F1-es betontorpedóját.

A téli teszteken kívül idén két idényközi gyakorlást tartanak: az egyenként kétnapos tesztet a bahreini és a spanyolországi versenyeket követő kedden és szerdán bonyolítják majd le, ebből a négy tesztnapból pedig kettőn fiatal tehetségeknek kell lehetőséget adni – olyan versenyzőknek, akik legfeljebb két Forma-1-es futamon álltak rajthoz mindezidáig.

2018-ban a Ferrari Antonio Giovinazzi vezethette a Ferrarit, ő azonban idén a Sauber színeiben első teljes idényét töltheti a királykategóriában.

A Motorsport.com olasz kiadása szerint a Ferrari idén két ifjú versenyzőt ültet autójába az említett teszteken, az egyik pedig közülük Mick Schumacher lesz!

A lap szerint hamarosan hivatalossá válhat, hogy a tehetséges német versenyző csatlakozik a Ferrari akadémiájához – a szerződését ugyan még nem írta alá, de állítólag már csak a részleteket kell tisztázni.

A Ferrari állítólag egy másik tehetséges versenyzőt, az ausztrál Marcus Armstrongot is behívhatja akadémiájára.

A maranellóiak 2019-ben a Sebastian Vettel – Charles Leclerc párossal vágnak neki az F1-es küzdelmeknek. Utóbbi versenyző szintén a Ferrari akadémiájáról került ki, az olasz csapat pedig úgy tűnik, tovább folytatja a tehetséges fiatalok kinevelését…

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek