Schumacher lát esélyt az új széria elindítására - F1VILÁG.HU

Schumacher lát esélyt az új széria elindítására

HIRDETÉS

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher sem tudott elmenni szó nélkül a Forma-1-ben történtek mellett, és bízik abban, hogy megoldódik a helyzet, de reális lehetőségként tekint a szakadár szériára.

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher sem tudott elmenni szó nélkül a Forma-1-ben történtek mellett, és bízik abban, hogy megoldódik a helyzet, de reális lehetőségként tekint a szakadár szériára.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka szerint minél előbb le kell zárni a FOTA és az FIA közötti vitát, mert ezzel csak azt érik el a felek, hogy teljesen tönkreteszik az F1-et, ami hosszú évtizedek alatt érkezett el arra a szintre, ahol jelenleg áll.

Schumacher azt is elmondta, hogy értetlenül áll a történtek előtt, és nem tudja elképzelni, miért nem tudnak megegyezni a felek a jövő évi szabályokról, amellyel biztosíthatták volna a sport hosszú távú jövőjét.

A Ferrari tanácsadói tisztségét betöltő német azonban nem tartja kizártnak, hogy a gyártók valóban odébb állnak, és megalakítják saját bajnokságukat, amely idővel átveszi a Forma-1 helyét.

“Egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy miként fordulhat elő az, hogy az összes csapatnak azonos véleménye van a szabályokról és a reformokról, az irányító testület pedig valami teljesen mást akar bevezetni” – írta saját weboldalán Schumacher.

“Természetesen ez elsőre elképzelhetetlen, de ezúttal az összes csapat együtt van. Ez pedig még reálisabbá teszi az új bajnokság megalakításának lehetőségét. Számomra is egy valós alternatívának tűnik. Mint motorsport rajongó, én is a legjobb show-t akarom nézni, ahol a legjobb versenyzők, és a legjobb csapatok küzdelmét láthatom.”

Schumacher továbbá csalódottságának adott hangot, hogy az utóbbi időben sokkal inkább a politikáról, mint a pályán folyó küzdelemről szól a sport, ami egyáltalán nem jó, hiszen nem a bíróságon, hanem a pályán kell eldönteni, ki a legjobb.

“Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy az utóbbi időben egyre többet beszélnek a politikáról a Forma-1-ben, és egyre kevesebbet magáról a sporttól” – magyarázta. “Bízom abban, hogy ez a fajta politikai csatározás mielőbb véget ér.”

“A motorsport egy kiváló sport, a Forma-1 pedig mindig a legjobb volt, és a legjobbnak is kell maradnia. A Forma-1 mindig is a legjobb versenyzők és a legjobb csapatok küzdőtere volt. Ez az, amit az egész világon csodálnak, és ez az, amit mindenki látni szeretne.”

“Azonban ha ezt a szabályok folyamatos bizonytalansága veszélyezteti, akkor talán valóban jobb megvédeni ezeket az értékeket, távozni, és máshol, ésszerű módon ismét felépíteni az egészet” – tette hozzá Schumacher.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!