Verstappen vs. Ocon

Schumacher lehet az Alfa Romeo tartalékversenyzője

Fotó: FIA F3
Nem kizárt, hogy Mick Schumacher lesz az Alfa Romeo Racing tartalékversenyzője a 2019-es Forma-1-es szezonban.

Nem kizárt, hogy Mick Schumacher lesz az Alfa Romeo Racing tartalékversenyzője a 2019-es Forma-1-es szezonban.

Az eddig Alfa Romeo Sauber néven szereplő istálló pénteken jelentette be, hogy az előttünk álló idényben már Alfa Romeo Racing néven vesz részt az F1-es küzdelmekben.

A csapat a Kimi Räikkönen – Antonio Giovinazzi kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ki lesz tartalékversenyzőjük.

Nincs kizárva, hogy a nemrég a Ferrari akadémiájára bekerülő Mick Schumacher kapja meg ezt a feladatot: a német versenyző idén a Forma-2-es sorozatban áll rajthoz, így számos versenyhelyszínre eleve elutazik majd.

A Ferrari ráadásul az elmúlt években előszeretettel bocsátotta a Sauber rendelkezésére ifjú tehetségeit, például Charles Leclerc-t vagy Antonio Giovinazzit.

Schumacher egyébként jó eséllyel idén a Ferrari F1-esét is kipróbálhatja majd valamely teszten, ha pedig valóban ő lesz az Alfa Romeo Racing tartalékosa, akár néhány szabadedzésen is Forma-1-es versenyautóba ülhet.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek