Schumacher már a hosszabbításról beszél - F1VILÁG.HU

Schumacher már a hosszabbításról beszél

HIRDETÉS

Michael Schumacher még meg sem tette első köreit az idei versenygéppel, máris az esetleges szerződéshosszabbításról beszél, ugyanis nem tartja elképzelhetetlennek, hogy 2012 után is marad a Forma-1-ben.

Michael Schumacher még meg sem tette első köreit az idei versenygéppel, máris az esetleges szerződéshosszabbításról beszél, ugyanis nem tartja elképzelhetetlennek, hogy 2012 után is marad a Forma-1-ben.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tér vissza a Forma-1-be, méghozzá egykori csapata nagy riválisa, a Mercedes GP színeiben, amellyel egy három évre szóló szerződést kötött a tavalyi év végén.

Schumacher viszont a német Bildnek elmondta, hogy semmi garancia nincs arra, hogy jelenlegi szerződése lejárta után abbahagyja, pedig akkorra már igencsak benne lesz a korban.

“Örülök annak, hogy a Mercedes hisz bennem, és három évet ad arra, hogy sikerre vigyem. Azonban ez nem azt jelenti, hogy három év után abbahagyom” – mondta a német, aki már alig várja, hogy február elsején kipróbálhassa új autóját Valenciában.

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn azonban elmondta, hogy eljön az a pont, mikor Schumacher végleg visszavonul, éppen ezért sem szabad csak rá koncentrálni, hanem csapattársára, Nico Rosbergre is komoly figyelmet kell fordítani.

“Nicót szerződtettük le először, és több évre próbáltuk megszerezni a szolgálatait” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalán. “Nico egy kiváló tehetség, de még be kell érnie.”

“Még nem nyert versenyt, bár többször is közel került hozzá, és azt gondolom, hogy csodás párost fog alkotni Michaellel. Remekül dolgoznak együtt, és azt látom, hogy Schumacher segíteni fog Nicónak abban, hogy még jobb pilóta váljon belőle.”

“Michael most visszatért, azonban el kell fogadnunk, hogy eljön majd az a nap, mikor örökre visszavonul, és aztán csak Nicóra számíthatunk. Mindent bele kell adniuk, hogy legyőzzék egymást, és ha ezt helyes módon és hozzáállással teszik, akkor mindketten hihetetlenül gyorsan profitálhatnak belőle.”

Brawn ismét hangsúlyozta, hogy nem lesz csapaton belüli sorrend, és mindkét versenyző egyenlő feltételekkel vághat majd neki minden egyes versenynek, persze addig, amíg mindkettejüknek esélye lesz a vb-cím megszerzésére.

“Először is soha nem akartam, hogy Michael domináljon” – magyarázta a csapatfőnök, utalva ezzel a Benettonnál és a Ferrarinál eltöltött éveikre, mialatt hét bajnoki címhez segítette a németet.

Hirdetés

“Soha nem volt olyan a felállás, ami csak neki kedvezett volna. Azért dominált, mert ő volt a gyorsabb és a legegyenletesebb versenyző. Szóval meg kell majd néznünk, hogy miként alakul az idei szezon.”

“Soha nem jó, ha csak egy versenyző dominál a csapaton belül, mert az azt jelenti, hogy a másik pilóta nem úgy teljesít, ahogy teljesítenie kellene. Nem azt akarom, hogy Michael domináljon, azt szeretném, ha mindketten versenyképesek lennének, és mindketten versenyeket nyernének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!