Schumacher: Maradok jövőre, és talán tovább is - F1VILÁG.HU

Schumacher: Maradok jövőre, és talán tovább is

HIRDETÉS

Azt követően, hogy újra felmerültek olyan híresztelések, melyek szerint Michael Schumacher az idény végén visszavonul a Forma-1-ből, a hétszeres világbajnok bejelentette, biztosan végigversenyzi a 2012-es szezont.


Azt követően, hogy újra felmerültek olyan híresztelések, melyek szerint Michael Schumacher az idény végén visszavonul a Forma-1-ből, a hétszeres világbajnok bejelentette, biztosan végigversenyzi a 2012-es szezont.

A Corriere dello Sport című lap nemrégiben olyan cikket tárt az olvasóközönség elé, melyben a német versenyzőt idézte, aki elmondása szerint nem biztos abban, hogy ő a megfelelő ember a Mercedes számára.

Az olasz sportlapban megjelenteket később Schumacher menedzsere, Sabine Kehm cáfolta, és kijelentette, a Mercedes versenyzője továbbra is nagy lelkesedéssel áll hozzá munkájához.

A hétvégén maga Schumacher is tiszta vizet öntött a pohárba és kijelentette, nem áll szándékában cserben hagyni csapatát.

„Biztos, hogy versenyezni fogok jövőre, ehhez kétség sem fér” – fogalmazott a Forma-1 hétszeres világbajnoka.

A német versenyző – aki pályafutása során 91 F1-es győzelmet aratott – 2010-es visszatérése ta egyszer sem tudott dobogóra állni, és újra elismerte, egyelőre felesleges bajnoki címről álmodozniuk.

„Csoda lenne, ha jövőre a bajnoki címért harcolhatnánk. Jelen pillanatban túl messze vagyunk ettől. Időre van szükségünk ahhoz, hogy a következő szintre lépjünk.”

Schumacher elmondta, nem zárkózik el attól sem, hogy 2012 után meghosszabbítsa szerződését a Mercedesszel, erről azonban még korai volna beszélni.

„Meg kell látnunk, hogy alakulnak a dolgok, és mennyi energiám lesz az egészre, illetve mennyire fogom majd élvezni” – vallotta be a hétszeres világbajnok.

Hirdetés

A Schumacher visszavonulásáról szóló híreket közzétevő Corriere dello Sport szerkesztője mindeközben a 422race.com című weboldalnak nyilatkozva elmondta, fogalmuk sincs, miképp kerülhetett internetes portáljukra a szóban forgó cikk.

„Megjelentek ezek a szavak a weboldalunkon, szerkesztői gárdánk pedig semmiről sem tudott. Amikor tudomást szereztünk róla, megkértük a portált, hogy töröljék, ami meg is történt.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug meg van győződve arról, hogy amennyiben megfelelő autóval állnak elő, Schumacher képes lesz felvenni a harcot a legjobb helyekért.

„Sebessége a legutóbbi versenyen ugyanolyan volt, mint Nico Rosbergé. Folytatni fogja és sikeres lesz” – magyarázta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!