Schumacher még idén versenyt fog nyerni - F1VILÁG.HU

Schumacher még idén versenyt fog nyerni

HIRDETÉS

Bár eddig nem úgy alakultak a dolgok számára, hogy azt eltervezte, Michael Schumacher kiváló munkát végzett az első három futamon, és amint egy ütőképes autót kap, ismét versenyeket fog nyerni, legalábbis a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug szerint.


Bár eddig nem úgy alakultak a dolgok számára, hogy azt eltervezte, Michael Schumacher kiváló munkát végzett az első három futamon, és amint egy ütőképes autót kap, ismét versenyeket fog nyerni, legalábbis a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug szerint.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, és bár mindenki sokat várt tőle, az eddigi versenyeken nem sok babér termett számára, jóllehet a szerencse sem volt mellette, hiszen Ausztráliában már az első kanyarban ütközött, míg Malajziában egy technikai probléma miatt kellett feladnia a küzdelmet.

Schumacher eddig rendre kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől az időmérőn és a versenyen, azonban Haug úgy gondolja, hogy már csak idő kérdése, és minden idők legsikeresebb autóversenyzőjét ismét a dobogó legmagasabb fokán láthatjuk a Forma-1-ben.

„Abszolút elégedettek vagyunk a teljesítményével” – mondta a német szakember a Bild-nek adott interjújában.

„Michael kiválóan dolgozik a csapattal, és hatalmas tapasztalatával sokat segít nekünk, arról nem is beszélve, hogy hihetetlen visszajelzésekkel látja el a mérnököket.”

„Nem ő az oka annak, hogy eddig nem jöttek az eredmények, hiszen az elmúlt két versenyen, önhibáján kívül nem tudott előrébb végezni. Ausztráliában már az első kanyarban a mezőny végén találta magát, miután Fernando Alonso kilökte, míg Malajziában tudjuk, mi történt.”

Schumacher egy három évre szóló szerződést kötött a német gyártóval, ám egyesek szerint már az idei év végén távozik, ugyanis kezdi egyre inkább frusztrálni, hogy nem tud lépést tartani a fiatal generációval.

Haug azonban cáfolta mindezt, és elmondta, hogy amint egy ütőképes versenygépet tudnak adni Michaelnek, azonnal szolgáltatni fogja az eredményeket, persze csak akkor, ha végre mellé áll a szerencse.

„Tudom, hogy Michael teljes mértékben motivált és elkötelezett. Hosszú távra tervezte a visszatérését, és a sikereket tekintve is ezzel számolt” – magyarázta.

Hirdetés

„Nem várta azt, hogy visszatér és azonnal versenyeket fog nyerni, ugyanis három év alatt rengeteget változtak a szabályok és az autók, neki pedig még vissza kell rázódnia, hiszen minden eddiginél keményebb a küzdelem.”

„Tudja, hogy mit akar, és azt is tudja, hogy képes erre, ahogy mi is tisztában vagyunk az ő kiváló képességeivel. Kristálytiszta ötletei vannak, és élvezi a munkáját.”

„Amint az autó képes lesz a győzelemre, Michael visszatér a mezőny élére” – tette hozzá Haug.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!