Schumacher még nem döntött f1-es jövőjéről - F1VILÁG.HU

Schumacher még nem döntött f1-es jövőjéről

HIRDETÉS

Michael Schumacher nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy rajthoz áll a Ferrari színeiben a szezon későbbi részében, miután korábbi nyaksérülése miatt nem tudta vállalni a visszatérést a jövő hétvégi Európa Nagydíjon.

Michael Schumacher nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy rajthoz áll a Ferrari színeiben a szezon későbbi részében, miután korábbi nyaksérülése miatt nem tudta vállalni a visszatérést a jövő hétvégi Európa Nagydíjon.

A hétszeres világbajnok minden erejével azon volt, hogy beugorhasson egykori csapattársa, a sérülést szenvedett Felipe Massa helyére Valenciában, ám nyaki fájdalmai miatt végül nem tudta vállalni a versenyzést.

Schumacher még idén februárban, tesztelés közben bukott nagyot motorjával, melynek következtében súlyosan megsérült a nyaka, és már első privát tesztje után fájdalmai voltak, majd az utolsó orvosi vizsgálatok után úgy döntött, nem kockáztat, és inkább visszavonulót fúj.

Sokak szerint Schumacher – aki legutóbb 2006-ban versenyzett – csak az idő szűke miatt nem tudott megfelelő fizikai állapotba kerülni, és tovább folytatja a felkészülést, hogy később átvehesse Luca Badoer helyét, akár már Spában, vagy Monzában.

Maga az érintett azonban elmondta: még ő sem tudja, mihez kezd a jövőben.

“Ebben az üzletben egyáltalán nem ritkák a spekulációk” – mondta a német pilóta mai sajtótájékoztatóján. “Rengeteg embernek megvan a saját véleménye és gondolata, de a lényeg az, hogy nagyon csalódott vagyok, hogy nem csinálhatom azt, mint amire számítottam. Ez minden, amire most gondolok, és amit fel kell dolgoznom.”

“El tudják képzelni, hogy mennyire frusztrált és szomorú vagyok, mert bár a körülmények miatt nem is igazán számítottam arra, hogy készen állok majd, de a történtek miatt természetesen rendelkezésre álltam, hogy segítsek a csapatnak, és mindenkinek.”

“Nagyon keményen készültünk, minden tőlünk telhetőt megtettünk, de a Ferrari, és mi is már az elejétől fogva utaltunk arra, hogy csak abban az esetben vállalom a munkát, ha minden rendben van az egészségi állapotommal. Szomorú, hogy végül nem sikerült elérnünk ezt a célt.”

Bár sokan kritizálták a Ferrarit, hogy veterán olasz tesztpilótájukat ültetik Massa helyére a jövő hétvégi Európa Nagydíjon, Schumacher szerint Badoer a megfelelő ember arra, hogy átvegye a brazil helyét Valenciában.

“Luca egy nagyon jó barát” – mondta a német pilóta. “Minden évben megfelelően felkészül arra, hogy bármikor beugorjon valaki helyére, hiszen ez a munkája. Szóval nem arról van szó, hogy egy olyasvalaki kap lehetőséget, aki csak úgy elvolt, és semmit nem tett az elmúlt időben.”

Hirdetés

“Mindig is készen állt, és Felipe balesete óta még keményebben edz. Szerintem ő a legjobb erre a feladatra. Való igaz, hogy hosszú ideje (1999 óta) nem versenyzett, ám egy versenyző soha nem veszíti el a tűzet, és a legjobbakat kívánom neki ehhez a nem egyszerű feladathoz. Nem lesz könnyű, de ha valaki képes elvégezni, akkor az Luca.”

Schumacher továbbá nagyon örül annak, hogy Massa egyre jobban van: “Jó látni, hogy egyre jobban van, és szépen gyógyul. Nagyon motivált – nem dolgozhat nagyon keményen, mert azt egyelőre nem szabad neki –, azonban jó látni a folyamatos fejlődést. Nagyon örülök ennek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!