Schumacher méltó ellenfele lenne a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Schumacher méltó ellenfele lenne a Ferrarinak

HIRDETÉS

Remek küzdelemre és eredményes szereplésre számít Monzában a Mercedes Forma-1-es csapata – a gárda versenyzői abban bíznak, jobb teljesítménnyel rukkolhatnak majd elő, mint legutóbb, Spa-Francorchamps-ban.


Remek küzdelemre és eredményes szereplésre számít Monzában a Mercedes Forma-1-es csapata – a gárda versenyzői abban bíznak, jobb teljesítménnyel rukkolhatnak majd elő, mint legutóbb, Spa-Francorchamps-ban.

A királykategória mezőnye hétvégén a Ferrari otthonába, Monzába látogat majd – ha valaki, akkor Michael Schumacher pontosan tudja, az olasz rajongóknak mennyit jelent a Forma-1, és mennyire szeretnék csapatuk, a Ferrari versenyzőit a dobogón látni.

A hétszeres világbajnok 11 szezont húzott le a maranellói gárda színeiben, és többször is ünnepeltethette magát a tifosi előtt.

„Amikor Monzára gondolok, mindent vörös szemüvegen keresztül látok” – mondta Schumacher.

„Minden a Ferrariért él és mozog, és akarva akaratlanul eszembe jutnak azok a szép idők, amiket ott töltöttem. És ami igazán nagy örömmel tölt el, hogy annyi év után is nagy szeretettel fogadnak itt, amiért nagyon hálás vagyok nekik.”

„Persze most a Mercedesnél versenyzem, így remélem, hogy szép csatát vívhatunk majd meg, és méltó ellenfelei lehetünk egymásnak. Biztosak lehetnek benne – mint ahogy saját rajongóink is –, hogy a csapatnál mindenki arra törekszik, hogy eredményesen záruljon az európai szezon, és ezért nagyon motiváltak vagyunk, szeretnénk jó show-val előrukkolni Monzában.”

A hétszeres világbajnok csapattársa, Nico Rosberg szintén optimistán várja a hétvégét, elmondása szerint ugyanis a monzai versenypálya sokkal jobban fekszik majd a W03-as versenygépeknek, mint a spái aszfaltcsík.

„A nehéz spái hétvége után azt gondolom, az autónknak sokkal jobban fekszik majd a lenyűgöző és gyors monzai pálya” – nyilatkozta a német.

„Egy teljesen más csomaggal érkezünk majd meg ide, mely pontosan illeszkedik a hosszú egyenesekhez, melyek kis leszorítóerőt követelnek meg. Továbbra is keményen dolgozunk azért, hogy javítsunk versenyautónkon, és elég optimista vagyok a gyárból érkező hírek hallatán. Ezzel együtt persze tudjuk, a többi csapat is rendkívül gyors ütemben fejleszt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!