Schumacher nem dobja be a törölközőt - F1VILÁG.HU

Schumacher nem dobja be a törölközőt

HIRDETÉS

Michael Schumacher, a Mercedes GP hétszeres világbajnoka Silverstone-ban megnyugtatta rajongóit, aggodalomra semmi ok, hiszen egész biztos, hogy jövőre is a Forma-1-ben versenyez majd.


Michael Schumacher, a Mercedes GP hétszeres világbajnoka Silverstone-ban megnyugtatta rajongóit, aggodalomra semmi ok, hiszen egész biztos, hogy jövőre is a Forma-1-ben versenyez majd.

A német versenyző három évre szóló megállapodást ért alá a Mercedesszel, a gyenge szereplés miatt azonban több alkalommal is olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Schumacher nem kíván versenyezni 2012-ben.

A hétszeres világbajnok Angliában kijelentette, ha akarna, bármikor kiszállhatna, ez azonban nem szerepel a tervei közt.

„Mindig volt lehetőségem arra, hogy megálljak, bármikor, amikor akartam volna” – magyarázta Schumacher.

„De az eredményeket és egy fix időtartamot tűztem ki. Mindig is mondtam, hogy ez egy hároméves program, ez a helyzet.”

„Mindenekelőtt jól érzem magam, az ember pedig mindig fejlődik. A Forma-1-ben eltöltött első 16 évemben mindig úgy éreztem, hogy következetesen fejlődök. Valóban eltartott egy ideig, mire visszaszoktam ebbe a munkamorálba, és azt hiszem, most már sokkal könnyebb helyzetben vagyok, de még mindig tanulom, hogy miképp dolgozzak együtt a csapattal, és hogy szabjam magamra az autót.”

Schumacher hozzátette, egyáltalán nem aggasztja, hogy nem sikerül olyan eredményeket elérnie, mint pályafutása csúcsán.

„Mindig úgy ítéled meg a teljesítményedet, hogy figyelembe veszed, milyen autó van a kezedben. Így volt ez a múltban is, és így van ez ma is, az ember pedig megpróbálja maximalizálni a benne rejlő potenciált. Ha ezt sikerül elérni, elégedett lehetsz önmagaddal, ha nem, akkor elégedetlen vagy. De folyamatosan dolgozol. Tudod, hogy csak akkor térhetsz vissza az élre, ha keresztülmész ezen a munkafolyamaton. Így történt ez a múltban is.”

„Nincs semmiféle varázsszer arra, hogy az élre kerülj. Minden az időről, a folyamatos fejlődésről, a motiváltságról és a kemény munkáról szól.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!